Opskrifter
Desserter

Dessert fra min hånd, og det er absolut ingen 1. aprils-nar.....
personer
Det skal du bruge:

Scroll, scroll og atter scroll til bunden af indlægget

Sådan gør du:
Men først skulle vi da have noget rigtigt føde [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Det er alt, alt for sjældent, jeg kommer i INCO, måtte jeg igen idag sande....... faktisk synes jeg, deres varesortiment og kvalitet slår et andet engros-indkøbscenter med mange længder.

Det var en rigtig "opturs-oplevelse" at være på fredagsindkøb i Inco, uanset, hvem fra personalegruppen, man mødte, blev man mødt med "HEJ, og velkommen, hvis du behøver hjælp, siger du bare til!". Enten har jeg set umanérligt DÅM ud, eller bare smilende, grundet de 17 PLUSgrader, der var udenfor :P

Nå, men i hvert fald blev diverse ting hevet hjem:

incoaprilmiddag 002.jpg



Herunder en kalve-striploin på 3,7 kg. til kr. 83,95 plus moms/kg:

incoaprilmiddag 003.jpg



Jeg har vist et godt øjemål, for de 3 "steaks", jeg skar:

incoaprilmiddag 004.jpg



........ vejede henholdsvis 367 gr., 372 gr., og 374 gr........ ret godt ramt, ikke? ;-)

incoaprilmiddag 005.jpg



De blev krydret med et godt krydderi, vi købte under vores ferie i Sydafrika, og tilsat lidt Maldon-seasalt....

incoaprilmiddag 006.jpg



Fætter Weber blev varmet godt op:

incoaprilmiddag 008.jpg



Inde i køkkenet, lavede jeg en god sovs på følgende måde:

- posen med den frosne svampemix blev ristet ved hård varme på en pande,
- da de var færdige, tilsatte jeg ½ glas rosenpeberkorn,
- der blev ledsaget af en skvæt hvidvin, 1 bakke mild gorgonzola og lidt rød mælk,
- det hele smages til med salt og sukker..........

Og så ryger kalvekødet på grillen:

incoaprilmiddag 009.jpg



Forårsløg, omviklet med bacon, samt små søde snackpeber, blev også grillet, og så blev det hele serveret med nye, italienske kartofler:

incoaprilmiddag 010.jpg



Godtnok lækkert kød til små penge:

incoaprilmiddag 012.jpg



Men så var det, at jeg under min indkøbstur faldt over en pose "chokolade-mousse" og tænkte:

DÉN, MÅ DA KUNNE BRUGES TIL NOGET!

incoaprilmiddag 007.jpg



Og nu er der altså ingen, der skal få hjertekvababbelse, MEN, jeg er virkelig ingen dessert-createur......., så der røg lidt mere halvfabrikata i vognen, ligesom jeg var en tur i Føtex Food, Skæring for at hente Peter's Is - der godtnok blev min, da jeg betalte.

Det er lidt sjovt, for vores datters skolekammerat, der er elev i den butik, har i denne uge en opgave om "salgsoptimering" på netop det produkt, og igår fik jeg så en mail fra en meget god veninde, der meddelte, at hendes tidligere chef, der nu er selvstændig, promoverer sit produkt: PETER's IS, i Føtex Food, så hvis jeg kom forbi............ Verden er lille :P

Og det er dælme en god is [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

Så....... lidt frugt, lidt halvfabrikata i form af choko-mousse, creme chantilly og den lækre is, blev til dagens dessert......

incoaprilmiddag 013.jpg



incoaprilmiddag 014.jpg



incoaprilmiddag 015.jpg



Fortsat god 1. april til alle :-D

Chokoladepakke, is og frugt.
personer
Det skal du bruge:

Kager fra Føtex - mv., scroll

Sådan gør du:
Sådan gør du:

nytårsmenu2010 016.jpg

Så er bordet dækket, de indledende øvelser til menuen er klaret, og nu skal resten "blot" laves og rettes an.

FORRET:

½ kogt hummer, portionsanrettet m/ små butterdejsskaller med div. fyld, så som:

  • tigerrejer,
  • lakserose,
  • ørredrogn
  • vagtelæg

og hjemmerørt skaldyrsdressing:

nytårsmenu2010 011.jpg

Her er butterdejsskallerne - desværre var der udsolgt af de smarte "spoonettes", så jeg måtte hitte på et alternativ, i form af de små runde skaller:

nytårsmenu2010 012.jpg

Nu skal jeg så lige have delt de 5 krabater, og renset dem indvendigt; så er jeg såmænd klar til at portionsanrette:

nytårsmenu2010 013.jpg

Hovedret:

Ja, der skete en lille ændring fra min oprindelige plan, idet jeg faldt over et par dejlige hjorterygge:

nytårsmenu2010 001.jpg

De skal blot lige vendes hurtigt på grillen, krydres med salt og peber, og spækkes med bacon, og så steges i rød mælk, der senere bliver til en dejlig sovs, når den bliver tilsat lidt ribs-gele.

Tilbehøret er klar, lige til at "køre":

Rösti-lagkager:

nytårsmenu2010 006.jpg

  • Bacon/tomat-bomber,
  • små, ristede kartofler,
  • østershatte,
  • små gulerødder

nytårsmenu2010 008.jpg

Og på køl står en dejlig vindrue-salsa klar, der skal serveres iskold:

nytårsmenu2010 010.jpg

Dessert:

Jeg har aldrig været vild med at lave desserter, og helt ærligt, jeg springer over det, så let, som muligt.

I Føtex har jeg indkøbt nogle "chokoladepakker", der indeholder fromage/mousse af 3 forskellige slags chokolade. Hertil serveres friske frugter og vanilleis, nemmere kan det næppe være:

nytårsmenu2010 014.jpg

nytårsmenu2010 015.jpg

Vinen og kransekagen er klar:

nytårsmenu2010 017.jpg

Natmaden? Ja, den kan gæsterne kigge i vejviseren efter - de bliver forsynet med slik og chips aftenen igennem, så ingen går vist sultne hjem.

Rigtig godt og glædeligt Nytår til alle :-)

/Trine

Fortsættelse....................

nytårsmenu2010 023.jpg

Allerførst: Glædelig 1. januar 2011 - +3 grader på mine kanter, og høj, blå himmel med strålende sol :-)

Efter dagens forberedelser, var resten af middagen nem at færdiggøre, og det lykkedes mig da at få "det skæve bord" lige, da forretten blev serveret:

nytårsmenu2010 019.jpg

Beklager, den forringede billedkvalitet, men det skulle jo gå tjept - så her er krabaten, der ikke overlevede Nytår......

nytårsmenu2010 020.jpg

Det var en forret, gæsterne satte pris på.

Så kom turen til hovedretten, hjorteryg m/ tilbehør:

nytårsmenu2010 022.jpg

Det var simpelthen så mørt, så det kunne tygges med øjenbrynene:

nytårsmenu2010 024.jpg

nytårsmenu2010 026.jpg

Desserten sad lige i skabet.........

nytårsmenu2010 027.jpg

Kagen, der som nævnt i tidligere indlæg, er fra Føtex Bageren, kan varmt anbefales. Det er en slags nøddekage, lagt sammen med creme af 3 forskellige slags chokolader, og omviklet med et tyndt lag chokolade, der er drysset med chokolade-pulver - virkelig lækkert, og ikke vammel-sød:

nytårsmenu2010 028.jpg

Og således hyggede vi og vore gæster til kl. 3, denne første nat i det nye år.

Håber, I alle kom godt ind i det nye år, og ønsker endnu engang:

GODT NYTÅR :-)

/Trine



STOR pandekage - scroll down.
personer
Det skal du bruge:

Scroll down

Sådan gør du:
HELT DOWN....

Se mere nedenfor

klump 003.jpg

Sådan gør du:

For et par uger siden købte jeg en stor paella-pande - 46 cm. i diameter - med henblik på at bruge den på den nye Kusine Weber kuglegrill. Inden jeg tager den i brug til kød og fisk, ville jeg dog lige se, OM jeg kunne lave pandekager af denne størrelse..... det vender jeg tilbage til..... :-)

Men pandekager alene, kunne vi jo ikke leve af, så jeg tænkte, at en let fiskeret var på sin plads.

Jeg havde i forvejen noget butterdej i køleren, så valget faldt på

Indbagt laks m/ flødestuvet spinat.

Til 4 personer, brugte jeg følgende:

  • 4 laksestykker u/skind
  • 4-5 hårdkogte æg
  • friskklippet dild
  • 1 spsk. smør m/ Læsøsalt
  • salt, peber
  • 2 ruller butterdej
  • 1 citron
  • 1 tomat
  • 4 skiver gravad laks
  • salatblade

klump 005.jpg

Laksestykkerne forkoges (IKKE bulderkoge) i lidt vand, tilsat salt, friskkværnet peber samt citronskiver:

klump 008.jpg

Hvidvin kan også tilsættes kogevandet, men jeg foretrak det nu i et glas i stedet - SKÅL!

klump 025.jpg

Mens laksen koger - ca. 10 minutter, forberedes ægfyld til retten:

Pil de hårdkogte æg, og del dem på "kryds og tværs" i en æg-deler:

klump 011.jpg

Kom æg, dild, smør samt salt og peber i en skål, og rør det sammen. Smør bør have stuetemperatur, så man ikke smadrer æggene totalt.

klump 016.jpg

Lad den "dampede" laks køle af, og gør klar til at lave fiskepakkerne, når laksen er kold.

klump 023.jpg

Del hver butterdejsrulle i 2 lige store stykker, hvorpå lægges en skefuld ægblanding og laksestykket ovenpå:

klump 027.jpg

Pak butterdejen godt ned om fyldet - jeg formede dem som fisk. Og de fik så navnet KLUMP-fisk, fordi butterdejen var lige kold nok, da jeg rullede den ud, så den var genstridig:

TIP: tag butterdej ud fra køleren i god tid, så er den mere medgørlig at arbejde med.

klump 031.jpg

Fiskene skal bage i ovnen ca. 15-20 minutter v/200 grader - til dejen er gylden, da fisken indeni jo netop ER forkogt. Jeg satte fiskene tilside lidt mens jeg forberedte:

FLØDESTUVET SPINAT:

Hertil bruges:

  • 1 spsk. smør m/ Læsøsalt
  • 1 pakke helbladet spinat
  • 2-3 dl. piskefløde
  • salt, peber, lidt sukker
  • en smørbolle til at jævne med.

klump 004.jpg

Smør smeltes i en gryde - det må IKKE blive brunt - og spinaten tilsættes og krydres med salt og peber. Lad den simre til væskemængden er reduceret:

klump 037.jpg

Når væsken er reduceret, tilsættes fløden, og spinaten står nu og småsimrer en halv times tid:

klump 039.jpg

Hvis man synes, stuvningen ikke er tyk nok, kan man slutteligt tilsætte en smørbolle (lige dele flydende margarine og mel) til passende konsistens. Smag til med evt. lidt mere salt og peber, samt lidt sukker.

Og så gik jeg igang med

KLUMP-pandekagerne:

mens fiskene var i ovnen og spinaten simrede. Dejen havde jeg lavet om eftermiddagen, så den kunne stå og hvile.

Jeg brugte min vanlige mængde til 4 personer (men ak, vi spiste jo slet ikke på samme måde, som når det er "små" pandekager, så vi har rigeligt). Men her er opskriften:

  • 6 æg
  • 8 dl. mælk
  • 3 spsk. sukker
  • 3 tsk. kardemomme (kan erstattes med vanille eller citronskal)
  • ½ tsk. salt
  • 400 gr. hvedemel

Og så tilsatte jeg lidt flydende margarine, så der ikke skulle så meget på panden under bagning.

klump 001.jpg

klump 019.jpg

Der blev tændt godt op under grillen, og så røg den store pande ellers på - NU var jeg godtnok spændt; ville jeg kunne styre så store pandekager? Min mand foreslog, jeg fik 3-4 paletknive, hahah, men hvordan skulle jeg kunne styre dem med kun TO arme? ;-)))

klump 041.jpg

Så går jeg i aktion:

klump 045.jpg

Min tro følgesvend er der også, og signalerer: "Er du ikke snart færdig, mor?"

klump 047.jpg

Og det gik da meget godt.....

klump 050.jpg

klump 051.jpg

Som I kan forestille jer, er en pandekage på 46 cm. altså STOR.... og da jeg havde forestillet mig at servere med is og frugter, blev det til

EEN STOR FAMILIEPANDEKAGE:

klump 074.jpg

klump 075.jpg

klump 077.jpg

klump 082.jpg

Men først skulle vi jo have fisken, der nu var færdigbagt:

klump 069.jpg

Og således gik det til, at vi på en lørdag aften fik en

KLUMP middag:

klump 060.jpg

klump 083.jpg

Oups, det blev vist til mange fotos - så tror pokker, kameraet krævede nye batterier undervejs..... nå, men betragt det som en "billedkogebog" :-)

Fortsat god søndag.

/Trine


Bananasplit
4 personer
Det skal du bruge:

4 bananer
12 iskugler
Flødeskum
Chokoladesovs
evt. jordbær

Sådan gør du:
 Til en ægte bananasplit hører 3 - t r e - iskugler, hverken mere, eller mindre.

Tag en moden banen, og halvér den på tværs.

Læg den med spidserne mod hinanden, så den danner en oval.

Deri lægges nu 3 iskugler, der efterfølgende sprøjtes med flødeskum, og "stribes" med chokoladesovs.

Pynt med et par stykker frugt, evt. jordbær, samt et par vaffelkager.
Mandelkage
4-6 personer
Det skal du bruge:

Mandelkage fra PRINCIP
Flødeskum
Chokoladesovs
Jordbær

Sådan gør du:
1. Pak kagen ud af emballagen.
2. Læg den på et fad.
3. Pisk flødeskum
4. Sprøjt kagen fint med den piskede flødeskum.
5. Pynt med flydende chokolade.
6. Pynt med jordbær

SERVER
Applepie
6-8 personer
Det skal du bruge:

1. pk. færdig tærtedej, fra køl
1 kg. æbler
sukker
kanel

SMULDREDEJ:

2 dl. mel
150 gr. sukker
1 tsk. vanille
150 gr. smør.

Sådan gør du:
En dag for et stykke tid siden, begyndte min datter ved midnatstid at fantasere om....Applepie, som hun fik den i Australien.

Jeg sagde, at jeg da skulle overveje at kreere een.... og sørme ja, næste morgen stod der en seddel på køkkenbordet, hun havde forfattet, inden hun smuttede: HUSK applepie - OG vanilleis.

Nåh ja, okay.......hvad mon ville være en god sammensætning...

Joh, jeg købte en rulle færdig tærtedej - udrullet på bagepapir, dejlig nemt. Kylede den i et stort tærtefad.

Så skrællede jeg en god portion æbler - i dette tilfælde blot Cox Orange (man kan godt lade skrællen blive, hvis man kan lide det), skivede dem og puttede dem på tærtedejen.

Drysses med en anelse rørsukker og kanel.

Så lavede jeg selv en "smuldredej" - af

2 dl. mel
150 gr. sukker
1 tsk. vanille
150 gr. smør.

(det hele smuldres hurtigt sammen til en ensartet, ikke for fast, masse)

Denne dej "klappes" ud over æblerne - husk at lade et hul åbent, så damp kan slippe ud.

Bages godt ½ time ved ca. 180 grader i ovnen.

Serveres lun med flødeskum, creme fraiche og is.

TIP: Den kan sagtens laves dagen i forvejen og så bare lunes let i ovnen, før servering.

Mums, det var guf.

PS: jeg fik sørme at vide, at den var BEDRE, end den australske - fedterøv, så håber hun, jeg laver een igen, .
Pandekager
4 personer
Det skal du bruge:

  • 6 æg
  • 8 dl mælk
  • 3 tsk. kardemomme
  • 400 gr. hvedemel
  • 3 spsk. sukker

Herudover skal der bruges



Is, jordbær, chokoladesovs samt flødeskum


Sådan gør du:
Alle ingredienser til pandekagerne røres sammen - lad dejen hvile en halv times tid, før bagning.



Bages på en godt varm pande, der lige er smurt med lidt fedtstof.





Serveres med is, jordbær, chokoladesovs og flødeskum


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Henrik | Svar 08.03.2012 18.55

Hej Trine, jeg faldt lige over denne side, og så tænkte jeg... det er da Balou´s mor hvor er chokolade muffinsene blevet af. Hilsen Smuddi

Trine 09.03.2012 19.17

Hej Henrik - hvor sjovt Det er mange år siden. Balloo bliver 10 til sept. Håber, Smuddi trives, den bette frækkert. Du har en god hukommelse. Go' w/e

Louise Sørensen | Svar 07.01.2012 23.05

Hej Trine
Fik din hp-adresse af din mor, som jeg besøgte igår. hvor ser det bare lækkert ud Og bamsekagen var FANTASTISK!...Umm ! Kh Louise/Svaneservice

Trine 13.01.2012 00.52

Hejsa Louise Du er så velkommen, og TAK. Min mor fortalte om dit besøg og din VIDUNDERLIGE datter. Lykke til jer, og igen: TAK. Varme tanker og knus - Trine

jonna | Svar 25.11.2009 23.05

rigtig rigtig godt gået og lækkertttttttttttttt

Trine 28.11.2009 13.38

Hej Jonna - tusinde tak for din tilkendegivelse - den blev jeg da rigtig glad for

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side