Opskrifter
Frokostretter

Sandwich på spyd.
personer
Det skal du bruge:

Brød, pålæg, "planter" m.v.

Sådan gør du:
Tirsdag - hundetræningsdag! Jaja, I ved det - og nu, vi har TO hunde, er der så flere træningsdage? YES! .1%¤

Men i hvert fald til den sædvanlige - tirsdagstræning.... aftensmad, tænke, tænke, tænke :shock: ...... hm..... hvad med en BLT? Eller en Club-Sandwich......eller.......... BEGGE? ;-) - og lidt mere. [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Og hvorfor så ikke lave det lidt anderledes?

Brød, grønt og div. "pålæg" blev hevet frem:

sandwichpåspyd 001.jpg



Parmaskinke, ital. salami, frisk-ost m.v., giver sig selv -men kyllingepålæg ville jeg nu selv lave.

Så nogle pæne kyllingebryster blev krydret KUN med Maldon Seasalt og grov peber og dresset med en skvæt olie:

sandwichpåspyd 002.jpg



sandwichpåspyd 003.jpg



De fik en tur på grillen - og imens blev "dip" fundet frem. Jeg havde hjemmelavet persillepesto tilbage fra week-endens grillfest, og rørte hurtigt en karry-dressing sammen - den er god til især club-sandwich. Coleslaw er færdigkøbt, indrømmet :oops:

sandwichpåspyd 004.jpg



Grønt forberedes og snittes i form af

salatblade,
tomater,
salatløg,
rødløg,
rød peberfrugt,
gul peberfrugt

og så nogle syltede drueagurker i skiver -

ligesom bacon steges sprødt i ovnen, og kyllingebrysterne var jo en tur omkring grillen:

sandwichpåspyd 005.jpg



Sådan .1%¤ - lige klar til at "klaske" nogle sandwiches sammen:

sandwichpåspyd 006.jpg



sandwichpåspyd 007.jpg



sandwichpåspyd 008.jpg



Jeg valgte at bruge grov-sandwichbrød, der lige blev vendt på grillen, så det fik crispy overflade. Alle brød blev blot smurt med et tyndt lag Hellmanns...... og monteret med sprød salat:

sandwichpåspyd 009.jpg



Så fik de diverse fyld - beklager den lidt "slaskede" kvalitet, men jeg havde faktisk lagt "låg" på, da jeg kom i tanke om at tage fotos.

Men her er de i hvert fald:

BLT - Bacon, tomat og salat,
Club-Sandwich - kylling, bacon, tomat og drueagurk,
Ital. salami m/ Philadelphia, løg og peberfrugt,
Parmaskinke m/ løg og peberfrugt

sandwichpåspyd 010.jpg



"Lågene" lægges på, alle sandwiches skæres i kvarter, så der bliver 4 af hver - sættes på spyd, og serveres med:

div. ovennævnte dips,
coleslaw samt
ovnstegte grovfrittes:

PS: Tomatketchup'en er en ny fra Kathrine & Alfred (forhandles i Coop), og den smager vidunderligt.

sandwichpåspyd 012.jpg



sandwichpåspyd 013.jpg



sandwichpåspyd 014.jpg



sandwichpåspyd 015.jpg



Og "Bette Lorten", han er en rigtig hyggefis, og slet ikke så bette længere - igår 14,8 kg. hos dr. Dyr :-)

kesslerogballoogrundlovsdag 005.jpg



Hyggelig aften ønskes alle :P

"Svitaliensk" - lavet i køkkenet.....
personer
Det skal du bruge:

Brød og pålæg

Sådan gør du:
.. for det ville nok blive noget snask på grillen :-?

Tirsdag - som vanligt hundetræningsdag, så ikke de store udfoldelser.

Men hvorfor "svitaliensk"??? - JO, fordi jeg havde forsøgt mig med en pakke svensk "rugbrød":

svitaliensk 002.jpg



Det er faktisk lidt sjovt, for det har en meget sødlig smag - og den gør sig bare rigtig godt til især røget og salt pålæg, synes jeg (meget overraskende :roll: ).

Det fik selskab af et...... a'la'italiano-brød fra Føtex .1%¤

svitaliensk 001.jpg



Så en anretning til os hver, da der jo spises i "etaper"....

svitaliensk 003.jpg



Det er her:

Carpaccio af oksekød, m/ pinjekerner og revet parmesan:

svitaliensk 004.jpg



Salami Milano, lavet som kræmmerhuse og fyldt med Philidelphia (det smager altså mums):

svitaliensk 005.jpg



Traditionel Parma-skinke viklet om asparges:

svitaliensk 006.jpg



Italiensk, kogt skinke m/ scrambled eggs......

svitaliensk 007.jpg



Og slutteligt en svensk spegepølse uden dikkedarer ;-)

svitaliensk 008.jpg



Hunden bliver lykkelig, for det kunne jeg da ikke sætte til livs :oops:

/Trine
Nem anretning m/ røget mørbrad:
personer
Det skal du bruge:

Se nedenfor

Sådan gør du:

 

røgetmørbrad 007.jpg

Forleden var der et par stykker, på det grillforum, jeg er medlem af, der havde lavet røgede mørbrad. Jeg har aldrig begivet mig af med hverken kold- eller varmrøgning selv, så da min mave kildrede efter røget mørbrad, måtte jeg gå den "skamfulde" gang til Føtex ;o)

røgetmørbrad 001.jpg

Til denne enkle ret - der kan bruges enten som forret eller frokostret - skal bruges:

  • røget mørbrad
  • sprød salat
  • appelsin
  • akaciehonning
  • skovbær
  • creme fraiche
  • brød

De frosne skovbær blev hældt i en skål, og dresset med lidt akaciehonning, for at tage noget af den syrlige smag:

røgetmørbrad 002.jpg

røgetmørbrad 003.jpg

Dressingen er ganske enkel: Creme Fraiche smages til med friskpresset appelsinsaft, revet skal af appelsin samt akaciehonning. Modsat de syrlige frugter, er denne dressing sødlig, uden at være decideret sød (det bestemmer du jo selv, afhængig af mængden af appelsin vs. akaciehonningen).

røgetmørbrad 005.jpg

De syrlige frugter og den sødlige dressing sætter alle smagsløg på arbejde, når de blandes med den salte, røgede mørbrad - det er hammergodt.

Anrettes på et ganske kort øjeblik, og du har en lækkerbidsken, tro mig:

røgetmørbrad 006.jpg

røgetmørbrad 007.jpg

Kan iøvrigt fint bruges som evt. forret til Mortens-anden.

/Trine


oksekødstærte.
personer
Det skal du bruge:

Hakket ox,
tærtedej
og meget andet

Sådan gør du:
 
Og lad mig sige det straks - den er IKKE lavet på grill. Summit'en var løbet tør for gas, og manden var "ustabil", så jeg ville ikke bøvle med kul på Performeren........... ergo, røg den i ovnen inde i køkkenet. :oops:

Oksekød, tomatpasata, div. grønt og krydderier var slæbt hjem:

oksekødstærte31052010 001.jpg



Grøntsager blev snittet...... ost blev revet (gouda og gul cheddar) - skiveskårne løg og tomater gemmes til fyld:

oksekødstærte31052010 002.jpg



Kød blev brunet i en gryde - UDEN fedtstof - og tilsat de afbillede ingredienser samt div. krydderier efter smag:

oksekødstærte31052010 003.jpg



Lad det koge ind, så væsken fordamper, og køl herefter af et kvarters tid, før kødet kommes i en tærteform, der er beklædt med en rulle færdig mørdej:

oksekødstærte31052010 004.jpg



Ovenpå oksekødet, lægges rå løgringe:

oksekødstærte31052010 005.jpg



Samt skiver af FRISKE tomater:

oksekødstærte31052010 006.jpg



oksekødstærte31052010 007.jpg



Tærten ryger nu i en ca. 200 gr. varm ovn i 20 minutter, og herefter toppes den med den revne ost, og bages yderligere 20 minutter, nu ved 225 grader:

oksekødstærte31052010 008.jpg



oksekødstærte31052010 009.jpg



Og endeligt, kl. 20.30 kunne vi spise:

oksekødstærte31052010 010.jpg



oksekødstærte31052010 012.jpg



oksekødstærte31052010 013.jpg



Godt alternativ til pizza.

G'nat :P
"Militsens" overskudslager - æggekage...
personer
Det skal du bruge:

æg, æg, æg, æg....... og æg

Sådan gør du:
Sådan gør du:

æggekage03052010 029.jpg

Jeg har en uges tid gået og "sukket" efter æggekage, efter et tip fra en ven - og beslutningen nærmest kom flyvende til mig igår, da vores ene søn havde været på "observationsopgave" med Hjemmeværnet, og kom hjem med resterne af forplejningen.......... herunder 60 æg!!!!

Så æggekage kom der på menuen idag. I hvert fald til to af os - min mand og jeg.

Hjembragt/fremtyllet blev

  • et gedigent stykke bacon, samt
  • slicet bacon til pynt,
  • tomater
  • agurk
  • purløg
  • æg
  • rød mælk

æggekage03052010 001.jpg

Bacon blev skåret i nogle pæne skiver og lagt på en grillfoliebakke, så jeg undgik osen herinde........

æggekage03052010 002.jpg

æggekage03052010 003.jpg

Det blev sat på grillen - indirekte varme, og imens lavede jeg æggekagen af:

  • 10 æg
  • 2 dl. rød mælk
  • salt, peber, 2 spsk. mel

æggekage03052010 004.jpg

Det blev hældt i en smurt støbejernspande:

æggekage03052010 005.jpg

Normalt, hvis jeg lavede det hele i en pande i køkkenet, ville jeg jo anvende fedtstoffet fra bacon, men det blev jo stegt på grillen dag. Jeg kunne dog "vride" en smule baconfedt af foliebakken, og det blev hældt oveni æggemassen - blot for at give smag:

æggekage03052010 006.jpg

Nu var baconskiverne grillet færdige:

æggekage03052010 008.jpg

æggekage03052010 010.jpg

Og herefter kom støbejernspanden med æggemassen på grillen - igen ved indirekte varme, små 200 grader:

æggekage03052010 016.jpg

Og den voksede pænt:

æggekage03052010 014.jpg

Voksede, og..............

VOKSEDE:

æggekage03052010 017.jpg

æggekage03052010 018.jpg

Efter godt og vel en halv time, var den færdig:

æggekage03052010 019.jpg

æggekage03052010 021.jpg

æggekage03052010 022.jpg

Blev anrettet med

  • tomat,
  • agurk
  • purløg

æggekage03052010 025.jpg

og serveret med groft rugbrød - jeg havde lige en klat "persille/hvidløgssmør" ved hånden, så det røg på brødet:

æggekage03052010 028.jpg

Dejlig let forårsmad på en lun og solrig dag.

Godaften :-)

/Trine

Lidt fingermad.....
personer
Det skal du bruge:

Rul lige ned.....

Sådan gør du:
Sådan gør du:

fingermad 031.jpg

Det har været dejligt vejr idag, og er det stadig - så det skulle være lidt let til aftensmad, forårsagtigt.

En tur i Rema1000 hjembragte diverse spanske og italienske produkter:

fingermad 004.jpg

Jeg starter med at lave nogle "crispy" brød - et discount-ciabatta-brød skæres i ca. 1 cm tykke skiver:

fingermad 006.jpg

hver skive "dresses" med lidt god olivenolie, citron- eller limesaft samt et drys havsalt:

fingermad 007.jpg

fingermad 009.jpg

Sættes i en ca. 200 grader varm ovn, til de er "tørre" - det tager ca. et kvarter - og de er knasende sprøde hele vejen igennem:

fingermad 016.jpg

Så anrettes et fad med carpaccio - det er råmarineret okseinderlår. Der hældes lidt basilikumolie over, drysses med pecorinoost (jeg glemte pinjekernerne) samt forårsløg:

fingermad 010.jpg

fingermad 011.jpg

Næste fad bliver med en spansk spegepølse, samt en italiensk Mortadella - det arrangeres med rød peberfrugt, forårsløg, små sød/sure agurker samt en grøn pesto:

fingermad 012.jpg

fingermad 013.jpg

fingermad 015.jpg

Så kommer et fad med italiensk Parmaskinke, og hertil serveres melonkugler samt små stilk-tomater og en tomattapanade:

fingermad 019.jpg

fingermad 020.jpg

fingermad 021.jpg

Slutteligt valgte jeg at lave et fad med italiensk, kogt skinke, ost, serveret med grønne asparges, babymajs samt en hvidløgssalsa:

fingermad 025.jpg

fingermad 026.jpg

fingermad 029.jpg

Værs'go, så er der serveret:

fingermad 030.jpg

fingermad 032.jpg

Balloo var i tiggerhjørnet idag, men han er vel dresseret til først at spise, når der siges:

VÆRS'GO!

fingermad 033.jpg

Håber, det kan bruges som inspiration til en let aftensmad, et hyggemåltid eller en sommerfrokost på terrassen - den tid kommer jo snart :-)

God aften til alle.

/Trine


"Harry's billetter" - eller: Tarteletparty....
personer
Det skal du bruge:

Jeg udviser den udstrakte service, og redegør for ingredienserne nedenfor

Sådan gør du:
 

harrysbilletter 011.jpg

Det er da utroligt, hvad der kan komme ud af en portion kogt kylling fra gårsdagens suppe..... Naturligvis havde jeg planlagt, at det skulle bruges til tarteletter, men da "folkene" her i huset har hver deres favorit-tartelet, måtte jeg lægge mig i selen og lave "lidt af hvert".

Derfor blev der hentet forsyninger fra køleskab, spisekammer og Føtex, så vi kunne få tarteletter med:

  • kylling i asparges
  • stuvede ærter og gulerødder med skinketern
  • skaldyr

harrysbilletter 002.jpg

Pynt og grønt SKAL der til.

harrysbilletter 003.jpg

Og her er der forberedt til "kylling i asparges" - fonden er lidt mørk, da den er lavet på både kylling og ox....

harrysbilletter 007.jpg

Så er der gjort klar til ærter og gulerødder med skinketern:

harrysbilletter 005.jpg

Og endeligt er det nemt at lave dem med skaldyr, det kræver kun lige en hjemmelavet "1000 øer dressing":

harrysbilletter 009.jpg

Og det blev faktisk lidt af et "hit", må jeg sige:

harrysbilletter 012.jpg

harrysbilletter 013.jpg

harrysbilletter 014.jpg

Og der var MERE, end rigeligt - til hundens store fornøjelse :-)

harrysbilletter 015.jpg

Fortsat god week-end.

/Trine


Indbagt laks - m.m.
personer
Det skal du bruge:

Se nedenfor

Sådan gør du:



klump 003.jpg

Sådan gør du:

For et par uger siden købte jeg en stor paella-pande - 46 cm. i diameter - med henblik på at bruge den på den nye Kusine Weber kuglegrill. Inden jeg tager den i brug til kød og fisk, ville jeg dog lige se, OM jeg kunne lave pandekager af denne størrelse..... det vender jeg tilbage til..... :-)

Men pandekager alene, kunne vi jo ikke leve af, så jeg tænkte, at en let fiskeret var på sin plads.

Jeg havde i forvejen noget butterdej i køleren, så valget faldt på

Indbagt laks m/ flødestuvet spinat.

Til 4 personer, brugte jeg følgende:

  • 4 laksestykker u/skind
  • 4-5 hårdkogte æg
  • friskklippet dild
  • 1 spsk. smør m/ Læsøsalt
  • salt, peber
  • 2 ruller butterdej
  • 1 citron
  • 1 tomat
  • 4 skiver gravad laks
  • salatblade

klump 005.jpg

Laksestykkerne forkoges (IKKE bulderkoge) i lidt vand, tilsat salt, friskkværnet peber samt citronskiver:

klump 008.jpg

Hvidvin kan også tilsættes kogevandet, men jeg foretrak det nu i et glas i stedet - SKÅL!

klump 025.jpg

Mens laksen koger - ca. 10 minutter, forberedes ægfyld til retten:

Pil de hårdkogte æg, og del dem på "kryds og tværs" i en æg-deler:

klump 011.jpg

Kom æg, dild, smør samt salt og peber i en skål, og rør det sammen. Smør bør have stuetemperatur, så man ikke smadrer æggene totalt.

klump 016.jpg

Lad den "dampede" laks køle af, og gør klar til at lave fiskepakkerne, når laksen er kold.

klump 023.jpg

Del hver butterdejsrulle i 2 lige store stykker, hvorpå lægges en skefuld ægblanding og laksestykket ovenpå:

klump 027.jpg

Pak butterdejen godt ned om fyldet - jeg formede dem som fisk. Og de fik så navnet KLUMP-fisk, fordi butterdejen var lige kold nok, da jeg rullede den ud, så den var genstridig:

TIP: tag butterdej ud fra køleren i god tid, så er den mere medgørlig at arbejde med.

klump 031.jpg

Fiskene skal bage i ovnen ca. 15-20 minutter v/200 grader - til dejen er gylden, da fisken indeni jo netop ER forkogt. Jeg satte fiskene tilside lidt mens jeg forberedte:

FLØDESTUVET SPINAT:

Hertil bruges:

  • 1 spsk. smør m/ Læsøsalt
  • 1 pakke helbladet spinat
  • 2-3 dl. piskefløde
  • salt, peber, lidt sukker
  • en smørbolle til at jævne med.

klump 004.jpg

Smør smeltes i en gryde - det må IKKE blive brunt - og spinaten tilsættes og krydres med salt og peber. Lad den simre til væskemængden er reduceret:

klump 037.jpg

Når væsken er reduceret, tilsættes fløden, og spinaten står nu og småsimrer en halv times tid:

klump 039.jpg

Hvis man synes, stuvningen ikke er tyk nok, kan man slutteligt tilsætte en smørbolle (lige dele flydende margarine og mel) til passende konsistens. Smag til med evt. lidt mere salt og peber, samt lidt sukker.

Og så gik jeg igang med

KLUMP-pandekagerne:

mens fiskene var i ovnen og spinaten simrede. Dejen havde jeg lavet om eftermiddagen, så den kunne stå og hvile.

Jeg brugte min vanlige mængde til 4 personer (men ak, vi spiste jo slet ikke på samme måde, som når det er "små" pandekager, så vi har rigeligt). Men her er opskriften:

  • 6 æg
  • 8 dl. mælk
  • 3 spsk. sukker
  • 3 tsk. kardemomme (kan erstattes med vanille eller citronskal)
  • ½ tsk. salt
  • 400 gr. hvedemel

Og så tilsatte jeg lidt flydende margarine, så der ikke skulle så meget på panden under bagning.

klump 001.jpg

klump 019.jpg

Der blev tændt godt op under grillen, og så røg den store pande ellers på - NU var jeg godtnok spændt; ville jeg kunne styre så store pandekager? Min mand foreslog, jeg fik 3-4 paletknive, hahah, men hvordan skulle jeg kunne styre dem med kun TO arme? ;-)))

klump 041.jpg

Så går jeg i aktion:

klump 045.jpg

Min tro følgesvend er der også, og signalerer: "Er du ikke snart færdig, mor?"

klump 047.jpg

Og det gik da meget godt.....

klump 050.jpg

klump 051.jpg

Som I kan forestille jer, er en pandekage på 46 cm. altså STOR.... og da jeg havde forestillet mig at servere med is og frugter, blev det til

EEN STOR FAMILIEPANDEKAGE:

klump 074.jpg

klump 075.jpg

klump 077.jpg

klump 082.jpg

Men først skulle vi jo have fisken, der nu var færdigbagt:

klump 069.jpg

Og således gik det til, at vi på en lørdag aften fik en

KLUMP middag:

klump 060.jpg

klump 083.jpg

Oups, det blev vist til mange fotos - så tror pokker, kameraet krævede nye batterier undervejs..... nå, men betragt det som en "billedkogebog" :-)

Fortsat god søndag.

/Trine


Nem forret m/ røget laks.
personer
Det skal du bruge:
Røget laks
rejer
salatblade
dild
citron
tomat

godt brød

hjemmelavet 1000-øer-dressing
(mayo, creme fraiche, ketchup, salt, peber, paprika, sukker)

Sådan gør du:
Grillen var tændt, klar til hovedretten, så hvad var mere nærliggende, end lige at smide brødskiverne på grillen, så de blev "crispy":



Jeg valgte en god røget laks, citron/lime-marineret - det tager den værste "fiskesmag" væk, og laksen er garanteret mør og fin:



Læg mærke til, at jeg IKKE kommer smør på brødet, da der jo er en ret fed dressing til........ Læg derimod et frisk, sprødt salatblad på brødet, og laksen ovenpå:



Anret med lidt rejer, vreden citron og tomat samt rigeligt med dild, og server den hjemmerørte dressing til. En sommerklassiker, der kan bruges såvel som forret eller et frokoststykke. Tjah, hvorfor ikke også, som et stykke natmad?



Dansk-/spansk omelet
personer
Det skal du bruge:

Bl.a. ÆG

Sådan gør du:

Idag var tankerne på langfart, så middagsmaden stod hen i det uvisse, indtil jeg stod i Føjtex, og faldt for en pakke af den nye tykke bacon fra Tulip. Omelet/æggekage - hello, hvor svært kan det være?

Her har vi ingredienserne:

-æg,

-fløde

- salt, peber,

- bacon,

- kartofler, porrer, orange peberfrugt, hvidløg

- tomat, agurk, purløg.

Fin bacon, den nye "flæske bacon" fra Tulip - 375 gr., og kun 8 skiver - ikke noget tyndt "fis" her.

Jo, de gør sig godt på stegepanden på grillen. Og jeg er fri for osen inde i huset.

Mens bacon steger lifligt udenfor - brrrr.......det var koldt, men der bliver SÅ dejligt varmt, når grillen er tændt - blev omeletten forberedt - æg i en skål, fine gule, økologiske.

Nu begynder bacon at tage farve, men det svinder nu lidt, synes jeg.

Så er vi ved at være klar, æggestand er rørt med fløde, mel, salt/peber og hvidløg, klar med de øvrige ingredienser til at komme i en form.

Først lidt oliemargarine i en bradepande, så kogte kartofler, porrer samt peberfrugt.

Så hældes æggemassen over, og bradepanden sættes i grillen ved ca. 200 grader i omtrent 20 minutter.

Ikke så dårligt, vel - her pyntet af med agurk, tomat, bacon, coctailpølser samt purløg.

Det blev faktisk ret lækkert.

Her er min portion - ikke voldsom - I skulle have set gemalens, tak for kaffe, siger jeg bare :-)))

Mums, ikke?

Og se selv, under pynten er der sørme gode og sunde sager, så som porrer m.v.

 

(PS, der er intet til hinder for at sætte bradepanden med omeletten i køkkenovnen.)


 

Blomkålsfad m.m.
personer
Det skal du bruge:

Blomkål + "det løse"

Sådan gør du:

Vi skulle have et hurtigt besøg af et par idag, hvor konen har diabetes. Jeg vidste ikke i hvilken grad, men jeg turde i hvert fald ikke servere hvadsomhelst.

Jeg kom i tanker om, for mange år siden, når vi havde familie-tam-tam, fik vi ofte et stort grøntsagsfad, kylling, rejer og muslinger.

Jeg har aldrig kunnet fordrage de muslinger - bvadr, den navlestreng..... men kammuslinger er gode.

Så........ kl. 9 i morges røg en god majskylling på Weber-dyret:

Imens røg et ciabattabrød i ovnen:

Da kyllingen var færdig, kom jeg kammuslinger, omviklet med Seranoskinke og stukket med rosmarin på grillen:

Så rettede jeg grøntsagsfadet an - alt anrettet rundt om et letkogt blomkål -

og der blev så yderligere serveret rejer, kogte æg, creme fraice-dressing samt grøn pesto til.

Det var en lækker frokost, og ALT kan laves og være klar, til gæsterne kommer.

Og så er det jo sundt tilligemed.

 


Pariserbøf
personer
Det skal du bruge:

Kig lige i opskriften, tak

Sådan gør du:

Ja, idag laver jeg den lidt omvendt -  nu er det nemlig op til jer at gætte, hvad Dagens Menu bestod af.

Manden kom sent hjem - tell me something new (og NEJ, det er ikke "hendes" navn, hehe) - så det skulle være lidt let og lækkert....

Hvad mon det kan være?

Smider et hint lidt senere, hvis den opmærksomme køkkenskriver ikke gætter det straks.......

Nå, Greven vil have franskbrød - han kan sgu få vente, ja han kan.........og Betina vil have Pariserbøf......hun kan få vente også....... BORKBORKBORK.......

Ok, ok, æg.....hvad kan vi bruge dem til alene? Måske vi skal bruge lidt flere ting?

Nåh, nu er der hele TO gæt på det samme.....nu snerper det sørme.......

Greve, skålen til højre, det er hakkede "ap'tit-agurker"....

Hillemænd da, hvor et par køkkenskrivere, der er online i aften.........Betina gættede det i første hug, og Greven fulgte skarpt efter....han må nøjes med franskbrød med GRØN birkes i morgen ;-)

Det smagte godt - og efterlader spor på sidebenene ;-)


"Biks m/ gejl"
personer
Det skal du bruge:

Biksemad
æg
brød
og lidt mere

Sådan gør du:

Nå, men vi skulle have en sildemad, roastbeaf og lidt lunt.......jeg nåede kun til det lune....FOOOOOOORDI....

Jeg tog et stykke franskbrød, og bankede hul i........

Så en god klat Kærgården - avsavsavs mine sideben - på panden, og brødet derpå, og et æg i hullet........skidesmart, ikke?

Ingen "fest" uden rødbeder, OG ketchup OG HP-sauce.....

Og tadaaaaaaaaaaaa............ Biks med ægge-toast og tilbehør...........

Hvis klovnen af en ægtemand ikke var kommet SÅ sent hjem (men hjem kom han da, hehehe), havde jeg lavet hullet som et hjerte.

PS, det er nemlig skidesmart med de æggebrød, hvis man laver brunch, skulle jeg hilse og sige.

Laksetallerken.
personer
Det skal du bruge:

Gravad laks mm.

Sådan gør du:

Jeg elsker røget/gravad laks, men jeg afskyr det, hvis det smager for meget af fisk, eller er tørt/sejt... og så kan jeg iøvrigt ikke fordrage sennep, eller noget, der blot smager af det.....

Men idag faldt jeg over en pakke med gravad laks, der så noget så gevaldig dejlig ud, syntes jeg....

Jeg tænkte, at hvis jeg nu lavede den lidt nordisk/italiensk, så ville den nok glide ned.......så frem med diverse ingredienser:

Snittet salat, rødløg (ah, det kradser dejligt), asparges, citron, tomat, kogt æg, grøn pesto, rejer, frisk basilikum og en god cremefraice dressing.

Lidt brød skulle der også til.......

Så jeg tog et par skiver hvidt brød, dressede det med hvidløgsolie, friskpresset citron og Maldon salt

Og så røg det ellers på grillen, der alligevel var startet op for at lave Hot Dogs til knægten.

Alt blev anrettet portionsvis......

Og det var vel i grunden ikke så dårligt?

Smagte i hvert fald dejligt, og endnu en tallerken er klar til gemalen, når han vender hjem fra hundetræning.

Måske en forrets-idé i mindre størrelse, eller frokostforslag?

God aften til jer alle.

/Trine

Fish'N chips.
personer
Det skal du bruge:

PIL NED - se i opskriften

Sådan gør du:

Jeg faldt over en portion fine store rødspættefilet'er igår, fremtryllede nogle store tigerrejer, lidt gravad laks og alm. rejer......

Rødspættefilet'erne blev panerede.....

Og mens de stegte i "ønskebrønden", fjernede jeg halerne fra de store, rå rejer, smed et par klatter hvidløgssmør på min grillpande, og ud på grillen med dem til lynstegning - se, hvor hurtigt de ændrer farve fra sort til lækker rød:

Jeg lavede en hjemmerørt "1000 øer dressing", stegte store P-fritter, og alt blev anrettet med salat, citron, tomat, dild etc.

Velbekomme ........

PS: det gik i "fisk" på mere, end een måde: Olien fra "ønskebrønden" løb nemlig over, så NU står den på grundig afvask af køkkenbord, låger OG gulv - yak, hvor noget snask.

Grøntsagstærte
personer
Det skal du bruge:

Se i selve opskriften

Sådan gør du:

Nogle gange skal det være rigtig nemt - og her er noget, der også kan bruges til frokost - grøntsagstærte.

Jeg tager den nemme løsning, og køber en rulle færdig, USØDET tærtedej:

Jeg forkoger en portion grøntsager - her blot en pose med brocolli, gulerødder, peberfrugt samt rosenkål, men alle grøntsager, efter behag, kan jo bruges.

Af øvrige ingredienser bruger jeg:

  • æg
  • revet ost
  • salt, peber
  • frisk timian
  • hvidløg
  • bacon i tern

Tærtedejen foldes ud i en tærteform - ja, genialt, ikke? *ggg*

Herpå lægges de afdryppede, forkogte grøntsager - fine farver:

Jeg drysser de rå bacontern på, samt frisk timian:

Så hældes ægge-/ostemassen over:

Tærten sættes nu i ovnen ved godt 200 grader i 35-40 minutter:

Kan jo serveres til/med lidt af hvert. Hos os blev det med lidt salat, creme fraice dressing med krydderurter samt slicet, røget kalkunbryst:

God dag til jer alle :-)

/Trine


Påskefrokost
personer
Det skal du bruge:

Virtuel ingrediensliste Se nedenfor

Sådan gør du:

En sen påske"frokost" efter en skøn havedag med temperaturer omkring 20 grader, "nabo-byggemøde" i baghaven, og kun 3 til middagsmad....men pas på kolesteroltallet - det nytter ikke at være PYLRET med denne her "middag"....

Vi har først lige spist nu.... startende med en god sildemad - kryddermarineret sild m/ karrysalat og tilbehør:

Og så det, jeg troede jeg ALDRIG ville sætte tænder i: kippers i olie....... Men vi fik det i Skagen, og jeg var vild med det. Så jeg lavede en portion god scrambled eggs til:

Uha da da, det var da GUFFELIGUF:

Så var der en skøøøøøøøøøn røget laks, oh, det var rendyrket nydelse:

Og da der stadig var scrambled eggs tilbage, røg det ovenpå :-)

For DEN, der ikke brød sig så meget om fisk, var der et pålægsfad:

samt en friskbagt leverståhej:

Skisme ikke så ring' endda, skulle jeg hilse og sige :-)

 

Leverpostej
personer
Det skal du bruge:

Kig nedenfor

Sådan gør du:
HVEM HAR RØDBEDERNE???

Så har jeg nemlig det hjemmebagte rugbrød og leverpostejen også.

For dylan da, her dufter lifligt.

Opskrift på leverpostej:

50 gr. margarine smeltes i en gryde, og tilsættes 1 dl. mel under opbagning. Spædes til med 1-2 dl. mælk eller fløde, til man har en fast opbagning.

300 gr. spæk smeltes i den varme opbagning.

600 gr. hakket lever røres i, og 4 æg tilsættes - et ad gangen, og der røres godt mellem hvert æg.

1-2 hakkede løg tilsættes, og der smages til med salt og peber.

Nogle foretrækker at putte et par hakkede ansjoser i - der står jeg dog af.

Hældes i folieforme og bages i vandbad ved 225 grader i ca. en time. Læg evt. en strimmel røget bacon på.

Smørstegt pangasius
personer
Det skal du bruge:

Pangasiusfilet
Smør til stegning
Rejer
Æg
Røget laks
Skaldyrssalat
Grøn salat,
Tomat, citron, dild
Rød kaviar
Grønne Asparges

Sådan gør du:
Fisken krydres med salt og peber, og steges i SMØR.

Det hele anrettes, som vist på indsatte foto - og nydes med lidt butterdejssnitter samt et køligt glas vin. Velbekomme
PITAbrød m/ fyld
personer
Det skal du bruge:

Frygteligt mange ting - undrer man sig?

Følg med nedenfor

Sådan gør du:

Ja, idag var det, at bestemme middagen, helt som et andet "Kinder-æg"..... nemlig følgende elementer:

  • Hundetræning - ekstraordinært (gad vide, hvad hun hedder, hum...?) - så det skulle være nemt,
  • 2 marinerede flanksteak lå og gloede på mig i køleskabet, og maven knurrede efter dem, samt
  • Lidl........ de har da godtnok mange sjove sager i dressinger og nowet..

Jeg skulle egentlig blot have lidt majs og drueagurker samt pitabrød, idet valget faldt på dette, pitabrød, forståes..... men ak, så fik jeg jo øje på "Kyllinge-kebab", det måtte testes (sammen med 4 af de 6 flasker pp indsatte, nedenstående foto med dressings):

Slet ikke så dårligt, da det blev pakket ud:

Nåh ja, så havde de også nogle "sjove" salater - let kartoffelsalat m/bacon(Fjing til flanksteakpitaen), og "mixed grøntsagssalat"(Fjong til kyllingen) - den minder iøvrigt meget om alm. coleslaw, blot er der ærter og majs i også.

Mens kødet var på grillen, fik jeg lavet et gedigent fad med "kaninføde".....

Flanksteak'en fik ca. 10 minutter ialt, fik lov at trække et kvarter, og HUSK SÅ at skære den rigtigt:

MOD kødtrådene (jowjow, det er rigtig nok), og så i en vinkel på 45 grader, ligesom hvis du skærer røget laks:

Så er vi vist ved at være færdige:

Og VUPTI ja - jeg skulle jo smage det hele, men kan ikke kapere TO hele pitaer, så jeg halverede mit brød, og lavede een med oksekød og BBQ-dressing samt drueagurker, og den anden med kylling, hvidløgsdressing og ananas.

MUMS, siger jeg bare - og rigtig god aften (og så er der rigeligt til madpakker i morgen)

/Trine

Franske Fristelser.
personer
Det skal du bruge:

Sædvanen tro:
Kig nedenfor

Sådan gør du:

Jeg burde egentlig have et job som "tester" af diverse fødevarer... Når jeg ser nye varer i butikkerne, enten på køl eller frost, MÅ jeg bare prøve dem.

Så idag gik turen til Lidl, der havde "Fransk Uge"..... Der blev købt lidt af hvert, og også lidt dansk....

Er I godt klar over, hvor lækker sådan en "Croque Monsieur" smager, hvis man kommer et spejlæg på? Nå, men så hedder den vist faktisk også "Croque Madame" - de røg dog i køleren til en anden dag......

Det er hundetræningsdag idag (og vores kagedag, suk), så nemt skulle det være, derfor blev BOLOGNESE-tærten og FLAMMkueche temaet...... men det er jo "kødsvin" her i huset, så "tænke tænke tænke".... JO, jeg havde en rest oksemørbrad fra søndag, og så købte jeg en pakke god skinke:

Pakken med de små "appetitvækkere" var spændende - 6 forskellige slags, spændende over alt i smag fra laks, pizza, løgtærte m.v. Uhm....

Til Bolognesetærten serverede jeg resten af oksemørbraden fra forleden, med lidt let-stegte bløde løg:

Til Flammkuechen - der er en egnsret fra Alsace, ikke at forveksle med pizza, selvom den ligner - serverede jeg skinken samt en rest grøntsager fra igår:

Og så var der jo de små "appetitvækkere" - lækkert:

Klar til at gå til bords:

Se, det var slet ikke mange "opskrifter" idag, selvom jeg GODT KAN SELV!!

Vi kunne naturligvis også bare have fået..... hot dog:

 

Mig og Billy Boy - og en lille anretning.
personer
Det skal du bruge:

Kig nedenfor

Sådan gør du:

Nå, men hvad kan den her BILLYboy så??

Tjah...... han kan i hvert fald hakke løg....

Og tilsætter man så lidt hakket skinkekød, æg, rasp, salt og peber....

Og spæder til med mælk:

Ender man med at få de fineste frikadeller - her i "frokoststørrelse":

Nu, jeg var igang, kunne jeg ligeså godt lege "TØM KØLESKABET", så en rest kartofler fra middagen igår, blev hurtigt forvandlet til en omgang kartoffelsalat:

Et par spiseskefulde creme fraiche samt et pulver "sommerdressing" fra Knoor, blev rørt sammen, og heri blev de skivede kartofler vendt. Pærelet.

Jeg var i Metro igår, og der købte jeg en lækker leverpostej på over 1 kg, som ikke fåes i dagligvarehandlen. Den fik vi med ristet bacon og champignon, mums - og ingen "fest" uden rødbeder da:

Slutteligt - eller, for at sige til en start - var der et fad med æg, tomat, karrysild og makrel i tomat, samt en skål rejer.

Og så var lykken gjort.

Jo, Billyboy er sørme en super assistent i køkkenet :-)


 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Anne | Svar 13.02.2013 14.58

Rigtigt lækkert og inspirerende. Fedt at du tryller med almindelige varer. Super lækre fotos!

Trine 16.02.2013 00.15

Hej Anne - Hjertelig TAK for din søde kommentar. God week-end.
Bedste hilsner
Trine

bn | Svar 27.02.2011 16.50

uprofessionelt, helt tydeligt når du viser nærbilleder at de ting som du har stegt. Desuden er det halve af dine ingredienser færdig købemad.

Trine 27.02.2011 17.35

Jamen du har helt ret - jeg er kun en glad amatør, der elsker at teste halvfabrikata, og har da vist heller ikke reklameret med andet?

Søren | Svar 16.02.2011 11.06

Rigtig rigtig god inspiration - og sikke billeder...

Trine 25.02.2011 16.33

Hej Søren. Tak for din kommentar - rigtig god week-end

Trine | Svar 09.04.2010 12.22

Helløwski Randi-igenigen, haha - jamen kommer I på disse kanter, skal det være en fornøjelse at byde på en godbid Lyder lækkert med nyt køkken. Pøjpøj.

Randi 10.04.2010 00.01

Hehe det lyder godt, Trine :) det sker at vi kommer ned omkring Århus, men det er mest på "gennemrejse" til/fra Kolding.. Jaah jeg glæder mig ihvertfald til det

Randi | Svar 09.04.2010 01.14

Uhh Trine... Det varer altså ikke længe inden du giver mad, er du godt klar over det? :P
Eller endnu bedre, jeg stiller mit køkken til rådighed til august - >>>

Randi (igen) 09.04.2010 01.16

så får jeg nemlig splinternyt køkken, og det skal da indvies med maner, ikke? ;D

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side