Opskrifter
Hovedretter/kylling

Når "fantasien" løber løbsk....
personer
Det skal du bruge:

Kyllingeinderfilet, bacon - og nowet

Sådan gør du:
Og hvordan skete det så?

Ganske simpelt:

- 3 tynde ungkvægs-steaks fra Lidl, og
- opskriften på en lækker cognac-sauce - tak for den til GG-brugerneJesper-9900, og med videresendelse til Holmer, der lancerede den :-D

ADVARSEL....... og måske [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif] til mig - for her kommer mange fotos og megen tekst.... men der er sørme også mange "processer", selvom de er ganske simple og bestemt ikke raketvidenskabelige.

Forleden var jeg i Lidl, og jeg så de her ungkvægs-steaks - ikke specielt store, men jeg var nu nysgerrig efter at prøve dem - og så kunne jeg jo altid lave et andet stykke kød som supplement. Det blev så til kyllingeinderfilet.

Tilbehør......... ja, det har jeg jo en forkærlighed for, må jeg indrømme :oops: - så en mængde ingredienser blev fundet frem:

middag07072011 001.jpg



På tilbehørssiden ville jeg lave:

Champignon-timbale:

middag07072011 002.jpg



Egentlig ret enkelt...... champignon renses og skiveskæres, og disse tørristes så på en pande, blot krydret med salt og peber.

Æg, piskefløde og salt/peber piskes sammen - og jeg tilsatte lidt frisk timian, det giver en god smag:

middag07072011 003.jpg



Det hele kommes i smurte ramekiner:

middag07072011 010.jpg



Og bages i en 200 grader varm ovn ca. 25 minutter:

middag07072011 024.jpg



Så ville jeg lave "grøntsags-croissants"...... de fine små "orangerødder", nogle grønne asparges samt forårsløg blancheres i letsaltet vand - og så tager man en dåse croissant-dej:

middag07072011 004.jpg



Een af hver, af de blancherede grøntsager, lægges på dej-trekanten:

middag07072011 015.jpg



Der herefter trilles til et "horn":

middag07072011 016.jpg



Bages et kvarters tid - et voila, fine grøntsags-croissants:

middag07072011 020.jpg



Så var der kyllingen....... inderfilet'er...... Jeg lavede en marinade af:

- olivenolie,
- soltørret-tomat-tapanace,
- AllRound tør-krydderi fra SantaMaria,
- en skvæt akaciehonning:

middag07072011 005.jpg



Heri lægges inderfilet'erne, så de alle bliver vendt i marinaden.

Filet'erne sættes herefter i zigzag-form på bambuspinde (der har ligget i vand et kvarters tid, så de ikke går op i røg :roll: )

middag07072011 011.jpg



middag07072011 012.jpg



Spydene med kyllingeinderfilet'erne omvikles med bacon - og strammes godt op, så det sidder fast:

middag07072011 013.jpg



middag07072011 014.jpg



De førnævnte ungkvægssteaks - ja, dem ville jeg fylde med ost og omvikle med Parmaskinke:

middag07072011 006.jpg



De er ikke særligt tykke........

middag07072011 007.jpg



middag07072011 008.jpg



Jeg skar dem igennem, så de lige præcis fortsat hang sammen - og fyldte dem med en god luns Gouda-ost:

middag07072011 009.jpg



Herefter blev de blot krydret med groft peber og Maldon Seasalt, og omviklet med Parma-skinke, klar til grillen.

Cognac-saucen - den var god, og præcis, som både Jesper-9900 og Holmer, tilpassede jeg den, hvad jeg havde i huset, så det blev til:

- hvidløgssmør - ca. 50 gr., smeltet for svag varme i en gryde,
- ca. 4-5 spsk. Ketchup - Heinz,
- ca. 3-4 dl. piskefløde,
- ca. 2-3 tsk. Maldon Seasalt,
- ca. 2-3 tsk. sukker,
- ca. 4 spsk. cognac.

middag07072011 018.jpg



Jeg smeltede blot smør i gryden, og tilsatte så de øvrige ingredienser. Det var dog lidt tyndt, så et drys Maizena lys sovsejævner gjorde underværker :-D

(Inspirationen fandt jeg i dette indlæg samt kommentarerne: viewtopic.php?f=43&p=187395#p187395)


Jeg havde en god portion nye, skrabede kartofler tilbage fra igår, som blev lynristet over gas på Summit'en, og drysset med lidt frysetørret timian - og så kunne vi spise:

middag07072011 021.jpg



Kalve-steaken havde kun lige fået måske 1½ min. på hver side:

middag07072011 022.jpg



Og den var IKKE tør, og osten flød ud i rigelig mængde :P Man kunne næsten kalde det en Cordon Bleu, bare i "omvendt rækkefølge", fordi skinken var udenpå:

middag07072011 026.jpg



Kyllingespydene var lækre - fik ca. 20 min. på den Grønne Bandit, og blev ikke vendt undervejs:

middag07072011 023.jpg



middag07072011 029.jpg



Champignon-timbalen blev lige, som jeg gerne ville have den:

middag07072011 027.jpg



Og "dagens brød" - grøntsags-croissanten - var sørme ikke at foragte:

middag07072011 028.jpg



Og således tog det ikke mange sekunder at ødelægge "helhedsindtrykket" - sikken en omgang rod, det endte op i :lol:

middag07072011 030.jpg



Måske, du kan bruge nogle af de enkelte elementer som inspiration til en middag en dag :P

_________________
Påskekylling.
personer
Det skal du bruge:

Kyllingebrystfilet m.v.

Sådan gør du:

påskekylling 013.jpg

Jeg havde ikke den store lyst til at lave aftensmad igår, da jeg fik en formidabel frokost udenfor hjemmets fire vægge.

MEN.......  det kan "drengene" jo ikke leve af.

Fakta var alt, der havde åbent i miles omkreds, but so be it........ og jeg hev nogle kyllingebryster i land, formentlig godt fyldt med saltlage - but what the heck, så bliver de heller ikke tørre.

påskekylling 001.jpg

Fredag havde vi været 15 til "Italiensk buffet", og jeg havde således masser af tilbehør tilbage. Jeg tænkte, at noget af det da måtte kunne bruges som "fyld" til kyllingebrysterne.

påskekylling 002.jpg

Kyllingebrysterne blev skåret op som en "sommerfugl", og herefter fyldt med:

  • Feta-tern,
  • soltørrede tomater,
  • marinerede hvidløg.

påskekylling 003.jpg

Omviklet med Serano-skinke, og så var de klar til en tur på grillen.

påskekylling 005.jpg

Jeg besluttede, at jeg ville tilføre kødet en letrøget smag, så godt med træflis røg i rygekammeret:

påskekylling 007.jpg

påskekylling 009.jpg

En halv times tid senere - efter indirekte grillning ved ca. 200 grader - blev kyllerne taget af:

påskekylling 010.jpg

Jeg ville egentlig have serveret bagekartofler til, men det var ikke til at opdrive en kartoffel i miles omkreds, grundet leverandør-svigt. Så det blev til nogle "ønskebrønds-kartofler" i stedet:

påskekylling 012.jpg

Lækker, saftig og let-røget kyllingebryst m/ fyld:

påskekylling 013.jpg

Artiskokker og pastasalat havde vi også, så en dejlig salat m/ hjemmelavet persillepesto, blev serveret, som tilbehør:

påskekylling 014.jpg

Dejlig sommermad, efter en dejlig dag helt ude ved Ringkøbing, hvor jeg og 4 supergutter officielt søsatte vores fælles projekt: Team'et, der deltager i DM i grillning i august. Men det kommer der nok mere om en anden god gang ;-)

Og NEJ, det bliver ikke grillning på Weber! ;-)

påskekylling 015.jpg

Fortsat god påske :-)

/Trine


Klods Hans' livret - vi steger hanekyllinger....
personer
Det skal du bruge:

 scroll

Sådan gør du:

bornholmerunghane 010.jpg

Eller var det nu den gamle krage, han hellere ville riste?

Pyt..... for et par uger siden,  købte jeg et par Bornholmerhaner.

bornholmerunghane 002.jpg

Meningen var, at de skulle tilberedes på gammeldaws facon, og serveres ligeså - men faktisk endte det med, at det gik hen og blev et "eksperiment" på tilberedningsmetoden. Af den simple grund, at min Miss Piggy var for lille til at indeholde begge haner. Eller.... hanerne var for store til at være i Miss Piggy :o)

bornholmerunghane 001.jpg

Der blev slæbt frem, så de kunne serveres med både hvide pillekartofler, Menu-kartofler, agurkesalat, tyttebær og Mormorsalat.

Jeg kunne naturligvis have valgt at stege begge kyllinger i en stor stegegryde, men på denne her årstid, med simremad, er jeg bare vild med at bruge Miss Piggy - og tænk, for ganske få år siden, før jeg blev "grillnørd", sendte jeg een i ubrudt emballage på loppemarked.....

Kyllingerne blev renset, agurker snittet og sat til "udvanding", ligesom urter til kyllingerne blev gjort klar.

bornholmerunghane 004.jpg

Den ene Kylle kom i Miss Piggy - den anden i en dyb støbejernspande, der også kan tåle den massive varme på grillen:

bornholmerunghane 006.jpg

Begge blev drysset med groft salt og ditto peber, og tilsat de klargjorte urter og en sjat vand - eneste forskel er således "køkkengrejet":

bornholmerunghane 007.jpg

bornholmerunghane 008.jpg

Kyllingerne kom på en ca. 130 grader varm grill, og der lod jeg dem stå i 2½ time. De fik så yderligere ½ time ved 225 grader - altså 3 timer ialt.

bornholmerunghane 009.jpg

Som det kan ses på billederne, ER der en forskel på, hvordan man tilbereder disse kyllinger....

  • Er man til det ægte gammeldaws, "grydestegte", vælger man den, der er tilberedt i Miss Piggy:

bornholmerunghane 010.jpg

  • Foretrækker man en kylling med mere sprød overflade, vælger man den, der er stegt/grillet i støbejernspanden:

bornholmerunghane 011.jpg

For begge gjorde sig dog gældende, at der var tale om utrolig saftig og "smooth" kylling - alene grundet den lange stegetid ved lav temperatur.

I køkkenet var resten tilberedt, og der blev serveret med urter og persille fra stegningen, udover det allerede nævnte tilbehør:

bornholmerunghane 013.jpg

Et stk. hanebryst fra Miss Piggy (hun må have set sjov ud.......):

bornholmerunghane 015.jpg

bornholmerunghane 016.jpg

Og bagefter blev "drengene" beriget med en BananaSplit - jowjow, der ligger skam en banan og putter sig under isen:

bornholmerunghane 019.jpg

/Trine


Kylling parma-..., parme-..., parmi-.....
personer
Det skal du bruge:

Kylling

Sådan gør du:
Ja, jeg må være ved at "falde af på den", når jeg ikke engang længere kan bestemme mig for, hvad jeg laver..........

Men forleden nævnte en bruger på GrillGuru en ret - Chicken Parmagiana - som jeg absolut ikke kendte.

Det er angiveligt en italiensk ret med kylling - så når jeg nu laver den, frit oversat, skyldes det, at jeg

ikke bruger parmesanost - men pecorino,
ikke bruger parmaskinke - men serano (HJÆÆÆÆLP :-o den er spansk)
serverer kartofler til - og ikke pasta

Men ellers ligner det vist "nogenlunde" ;-)

Ingredienserne blev fundet frem:

kyllingparmigiana 001.jpg



Jeg starter med kartoflerne - små, rimeligt ensartede, renvaskede kartofler, der ryger i en støbejernspande med lidt olie og krydderier:

kyllingparmigiana 002.jpg



De skal have ca. en time på grillen - omtrentlig 200 grader.

Imens forbereder jeg tomatsovsen.

løg i grove tern
grofthakket hvidløg
friske cherrytomater


kyllingparmigiana 004.jpg



Tillige med:

olie - her af raps,
hvidvinseddike (foretrækker at drikke den ædle hvidvin fremfor eddiken),
salt, peber, sukker
hakkede, flåede tomater, tomat-pasata samt puré


kyllingparmigiana 003.jpg



Olien varmes i en gryde - pas på, den ikke bliver for varm, så smager den branket:

kyllingparmigiana 005.jpg



Kom de hakkede løg i - de må ikke blive brune, skal blot "klares":

kyllingparmigiana 006.jpg



Tilsæt de friske, halverede cherrytomater:

kyllingparmigiana 007.jpg



(Undskyld for forringet billedkvalitet - men det hele stod i røg og damp)

Tilsæt nu en skvæt hvidvinseddike samt det hakkede solohvidløg:

kyllingparmigiana 008.jpg



Tilsæt de hakkede, flåede tomater og tomat-pasata, og læg låg på, så det koger godt igennem, og overskydende væske fordamper:

kyllingparmigiana 010.jpg



Dette tager ca. en times tid.

Imens forberedes resten.

Kyllingefilet'er krydres - idag blot med Maldon Seasalt og Knorr Aroma, og dresses med lidt olie, før det kommer på grillen:

kyllingparmigiana 011.jpg



Den "autentiske" parmigiana vendes i mel og steges på en pande i olie eller smør - har jeg læst mig til - men jeg tilhører jo "grillfolket", så mine kyllingefilet'er røg på grillen til de var næsten gennemstegte:

kyllingparmigiana 012.jpg



"Fartstriberne" kan "vi" godt lide:

kyllingparmigiana 013.jpg



"Topping" i form af Serano-skinke og Pecorino-ost gøres klar (den ost er godtnok tør, har faktisk ikke prøvet den før):

kyllingparmigiana 014.jpg



Og imens er tomatsovsen simret færdig - smag evt. til med yderligere krydderier, herunder lidt sukker:

kyllingparmigiana 015.jpg



En pande, der kan tåle varmen fra grillen (faktisk en paellapande) sættes frem - jojo, det her er "trin for trin" ;-)

kyllingparmigiana 016.jpg



Tomatsovsen hældes i panden, og de grillede kyllingefilet'er lægges oveni:

kyllingparmigiana 017.jpg



Kyllingefilet'erne "toppes" med Serano-skinken og den revne Pecorino-ost (nej, jeg glemte ikke et par stykker - vi har en Kræsen-Per i familien):

kyllingparmigiana 019.jpg



Panden sættes ud på grillen - ca. et kvarter - så kyllingen kan stege færdig og osten kan smelte - så meget, det nu lader sig gøre med en forholdsvis tør ost.

Salat og krydderurte-/cremefraiche-dressing arrangeres:

kyllingparmigiana 021.jpg



Og så var kartoflerne sørme færdige - det tog, som forventet, ca. en time:

kyllingparmigiana 022.jpg



Og nu er vi vist ved at være klar til at spise:

kyllingparmigiana 024.jpg



kyllingparmigiana 026.jpg



kyllingparmigiana 027.jpg



kyllingparmigiana 029.jpg



Og saftsusme, om ikke også "drengene" fik dessert idag.......

kyllingparmigiana 030.jpg



Og det var så vist det ;-)

Forloren "havmåge"......
personer
Det skal du bruge:

Hakket kyllingekød og nowet

Sådan gør du:
 

johathanhavmåge 010.jpg

Noget med fjer og vinger har det i hvert fald været - engang. Så lad os bare kalde den forlorne havmåge for Jonathan....

I lørdags rumlede min mave efter forloren hare. Men da vi på det nærmeste fik en ekstra sensommerdag forærende, med høj blå himmel over Århus Bugten, og temperaturer, der nærmede sig 20 grader, syntes jeg, det var for "tung" en ret.

Farsmad blev det dog - igen et eksperiment..... for hjembragt blev hakket kyllingekød - og lidt mere......

johathanhavmåge 001.jpg

Hakket kylling er jo ikke ligefrem kendt for at have den mest gennemtrængende smag, så jeg tillod mig at tilsætte lidt af de dersens "skadedyr", der fiser rundt i klædeskabet om natten, og sy'r tøjet mindre........... kalorier *hvisker ganske sagte*.

2 x 450 gr. hakket kyllingekød blandes med

  • 4 grofthakkede skalotteløg,
  • 175 gr. gul cheddar
  • 1 pk bacontern (150 gr.)
  • salt, friskkværnet peber, hvidløgssalt

johathanhavmåge 002.jpg

Korrekt - som den opmærksomme læser har bemærket, er der hverken tilsat mel, æg eller væske.

Det hele æltes sammen, formes i et fad/form til en.......... havmåge!

johathanhavmåge 004.jpg

Denne barderes med tynde baconskiver, og rengjorte porrer samt "orangerødder" lægges omkring. Der tilsættes en brik "Knorr fond du chef - chicken" samt vand, nok til at dække grøntsagerne.

johathanhavmåge 005.jpg

Sættes på grillen - eller i ovn - en god times tid ved ca. 220 grader - sammen med en bakke faste aspargeskartofler, skåret i passende stykker, dresset med lidt olie og krydret efter behag:

johathanhavmåge 006.jpg

Her har vi "Jonathan" efter en god halv time på grillen - "fonden" skal bruges til "dyppelse", efter samme "model", som anført i mit testforsøg den 24.9.2010 - altså kyllingefond kogt ind med hjemmerørt kryddersmør.

johathanhavmåge 007.jpg

Så er kalorius ved at være færdig, har trukket 10 minutter, før jeg skærer.......

johathanhavmåge 008.jpg

Gode, faste kødskiver blev det, serveret med de nu færdige, råstegte kartofler, grøntsagerne fra fadet, ristede østershatte og champignon, samt "dyppelsen", med soltørrede tomater, skalotteløg, hvidløg og persille.

johathanhavmåge 009.jpg

Man kan tydeligt se både bacontern og den orange ost i kødet. Bacontern var med til at give en god fornemmelse af kødet, så det ikke blot blev noget meget finthakket farsbrød.

Bestemt en opskrift, jeg vil udbygge - næste gang med krydderurter og soltørrede tomater. Men jeg kan godt lide at starte i det små, så man faktisk kan smage, hvad man har med at gøre, og se, hvordan det arter sig.

Overordnet set : ost og bacon tilførte i den grad det smagsneutrale kyllingekød en karakter, der gjorde det lækkert, velsmagende og faktisk spændende.

/Trine

Gordon's kylling.........
personer
Det skal du bruge:

Se nedenfor

Sådan gør du:
 

cordonskylling 024.jpg

Ja, det hedder det så ikke engang, men "Cordon" - jeg har dog aldrig fundet ud af, hvem "han" er, så her er det altså "Gordon", når det handler om at fylde kød med skinke og ost.

Og hvis ret skal være ret, så var det jo faktisk MIN kylling..... og det er slet ikke Cordon-stil overhovedet, FOR........ Jeg har brugt parmaskinke, og det er IKKE paneret.

Nå, men dagens indkøb skete i Lidl. Jeg var totalt TOM for ideer - derfor tog jeg i Lidl, fordi de skifter varesortiment hver uge (altså noget af det). Og da det er tirsdag - og dermed "spisning i etaper", grundet hundetræning - ville jeg egentlig bare lavet noget, der kaldes "overspringshandling".

Jeg stod og kiggede på dybfrost...... og seriøst: jeg tror, jeg er ved at blive VOKSEN. For jeg er begyndt at længes efter OST - men kun varm ost!!! Så tæller det nok ikke med......  eller det vil sige, det tæller vist GODT med i kcal-regnskabet (først i morgen, og da er vi ikke hjemme). Men i hvert fald så jeg nogle "kyllinge Cordon Bleu", og havde faktisk taget dem op og lagt i vognen, da jeg tænkte:

F¤ndenfisme NEJ, jeg laver dem selv!!

Så det gjorde jeg.

Hjem blev slæbt:

  • Kyllingebryster
  • Parmaskinke (tadaaaaaaaa, Trines nyopfindelse, og ingen behøver fortælle, hvis andre allerede har opfundet det)
  • Goudaost (begejstringen ville da ingen ende tage, for den smager i det mindste af lidt, uden at den er "strid")

Og så noget tilbehør, der følger senere på fotos:

cordonskylling 002.jpg

Ikke alle her i huset er vilde med smeltet ost, men til dem, der er, blev kyllingebrysterne skåret op, som en "sommerfugl" - altså begge veje:

cordonskylling 003.jpg

En skive skinke og en skive ost blev lagt ovenpå hinanden, og derefter rullet, og lagt ind i "lommen":

cordonskylling 006.jpg

Og så var det klar til at komme på grillen, blot krydret med "Santa Maria Allround".

Som tilbehør havde jeg købt et glas "grillede peberfrugter" - selvom jeg havde en god mængde rød snackpeber i grøntsagskurven hjemme.... jeg kan sige, de smager VIDUNDERLIGT, de peberfrugter fra glas. De ligger i en saltet eddikelage, og det er altså MUMS. De så ikke specielt grillede ud, men det blev de, da jeg lige lynvendte dem på grillen.

Så var der små, fine forårsløg, kartoffelrösti (igen: nogle med ost, nogle uden), og prikken over i'et var: champignon, der blev tilberedt (FY, TRINE) a'la creme.....

cordonskylling 008.jpg

Her er de fyldte kyllingebryster klar, og venter kun på at komme en tur på grillen:

cordonskylling 009.jpg

cordonskylling 013.jpg

Pas på ikke at grille dem ved for høj temperatur, så bliver de IKKE gennemstegte, men bare kedeligt tørre udenpå. De fik ialt ca. 20 minutter ved max. 200 grader - jeg skulle jo også gerne kunne holde osten indeni:

cordonskylling 018.jpg

cordonskylling 019.jpg

Og sådan - mens kyllingebrysterne stille og roligt blev grillet, lavede jeg resten færdigt inde i køkkenet: rösti i ovnen, champignon i en gryde etc........

Og så var vi sådan set klar:

cordonskylling 027.jpg

cordonskylling 028.jpg

Se selv, hvor fint ost og skinke ligger indeni:

cordonskylling 036.jpg

Dejlig forårsmad - det kommer på bordet her en anden gang.

cordonskylling 020.jpg

God aften til alle :-)

/Trine


Kyllingepie m/ broccoli.
personer
Det skal du bruge:

Følg godt med nedenfor
kyllingepie 002.jpg

Sådan gør du:
Sådan gør du:

 

kyllingepie 051.jpg

Dagens valg til middag blev noget med KYLLING - serveret med broccoli.

Det er yderst sjældent, jeg bruger opskrifter, men idag måtte jeg stå på hovedet i min store skuffe med gamle opskrifter, da det er mange år siden, jeg har lavet denne ret. JEG FANDT DEN!!! Nu følger jeg aldrig en opskrift slavisk, men jeg skal nok skrive ned, hvad jeg forbrugte til en pie - lavet i en stor tærteform (30 cm).

Normalt plejer jeg at koge kyllingen selv, men Føtex havde week-end tilbud på kogte hønsekødstern (ca. 600 gr. brugte jeg), så de blev hentet hjem.

Herudover blev der brugt:

  • broccoli - også dybfrost (ca. 500 gr.)
  • 4-5 skalotteløg (afhængig af størrelse)
  • ca. 30 gr. smør
  • karry
  • 2 spsk. mel
  • 2 dl. hønsefond (i mangel af kogevand, lavede jeg det af Knorr fond du chef)
  • 1 dl. rød mælk
  • salt, peber
  • tærtedej - 2 ruller
  • 3 æg
  • cheddarost - revet  - 140 gr.

kyllingepie 002.jpg

Giv de frosne broccoli et let opkog i letsaltet vand, og snit imens skalotteløgene samt forbered hønsefond, som foreskrevet på pakken.

kyllingepie 005.jpg

Smelt ca. 30 gr. smør ved svag varme, og "klar" skalotteløgene heri - de må IKKE blive brune.

kyllingepie 007.jpg

Tilsæt karry - for dem, der gerne vil have det HOT, kan der evt. bruges cayennepeber:

kyllingepie 012.jpg

Tilsæt 2 spsk. mel, opbag og spæd til med ca. 2 dl. af den gode fond:

kyllingepie 016.jpg

Tilsæt ca. 1 dl. fløde, hæld afbagningen i en skål og lad det afkøle, hvorefter tilsættes 3 hele æg:

kyllingepie 018.jpg

Krydr med salt og peber og tilsæt så en pose gul cheddarost - 140 gr.:

kyllingepie 022.jpg

Vend forsigtigt de forkogte broccoli samt kyllingtern i afbagningen, og hæld det hele i en tærtedej-beklædt tærteform:

kyllingepie 024.jpg

Lav et "låg" af den anden rulle mørdej, og skær et snit i midten, så damp under bagningen kan slippe ud, hvorved man undgår en blød top - tryk godt i kanterne, så pi'en lukkes - pensl med æg og drys med pinjekerner:

kyllingepie 033.jpg

Sættes i en ca. 180 grader varm ovn, og bages en time:

kyllingepie 041.jpg

Imens krydrede jeg nogle gode kyllingerfilet'er, der fik en tur på grillen:

kyllingepie 034.jpg

kyllingepie 042.jpg

kyllingepie 049.jpg

kyllingepie 057.jpg

Lidt salat samt hjemmelavet 1000-øer-dressing kom på bordet, og således blev vi også mætte idag:

kyllingepie 060.jpg

Og der er RIGELIGT til fryseren også af tærten:

kyllingepie 062.jpg

God aften, I, der læser med

/Trine


Kyllerylle - Miss Piggy - Fætter Weber...
personer
Det skal du bruge:

Miss Piggy




Og følg ellers med nedenfor:

Sådan gør du:

Tjah, ungerne er store, fiser og farer rundt i den store verden, så i aften var vi kun 3 til middag...... vi to "gamle" r¤vhuller OG Balloo, hunden altså.....

Indledningsvis, startede vi med en let forret, hvortil anvendes:

  • salat
  • melon
  • små tomater
  • pinjekerner
  • persille
  • parmaskinke
  • tomat-tapanade
  • balsamico-vinaigre
  • flutes

Dette endte op i et par portionsanretninger - og jeg må skynde mig at sige, at jeg KUN havde medtaget den ene melon på fotoet. Den anden kom til, da jeg syntes, farverne var lidt tamme........

Derefter, stod den på dén ret, dagens blogkogebog handler om:

Kyllingeoverlår i stegeso, tilberedt på grill.........

Hertil anvendes:

  • kyllingeoverlår
  • brune markchampignon
  • banan-skalotteløg
  • gulerødder
  • hvidløg
  • frisk timian
  • bredbladet persille
  • kyllingefond
  • rødvin
  • salt, peber

Alle grøntsager renses og klargøres:

De rå kyllingestykker krydres med salt og peber, og lægges i stegesoen, som de er:

De rensede grøntsager lægges ovenpå - pyha, det hele kunne knapt være der....

Låget lægges på, og det hele sættes på grillen - UDEN væske - for at grøntsagerne kan "falde lidt sammen"..... Herefter tilsættes god hønsefond samt en god sjat rødvin...

Og efter ca. 1½ time ved SVAG varme - max 150 gr. - er det hele mørt, saftigt og lækkert:

Nu er ingen af os særligt glade for "blødt skind", så jeg tog kyllingestykkerne op, lagde dem på en foliebakke, og UD under den i forvejen varme grill, krydret med salt og peber......

Da grillen allerede var varm, kom tilbehøret, i form af

  • små, fine aspargeskartofler
  • selleri-frittes
  • porrer

alt "dresset" med olivenolie samt salt og peber - på grillen en lille halv time:

Mens kartofler/urter samt kylling, blev grillet færdigt, siede jeg skyen fra Miss Piggy fra, kogte den ind, jævnede med en smørbolle, og så var vi klar til at spise:

Velbekomme - og fortsat GOD LØRDAG AFTEN :-)

Helstegt kylling, fyldt m/ citron og persille....
personer
Det skal du bruge:

Kyllinger
citron
persille

og så det tilbehør, du nu synes om. Se med nedenfor, og få lidt inspiration

Sådan gør du:
 


 

Idag blev det til kyllinger....... Fyldt med citronbåde og kruspersille - mums.

Kyllingerne krydres blot med Maldon flagesalt samt citronpeber - der hældes vand i folieformen, så vi har til en god skysovs bagefter:

Sættes på grillen ved middel varme i ca. 1½ time - vi skal sørme sørge for at GENNEMSTEGE, ikke noget med salmonella eller andet "gris" her.......

Her er stegeskyen hældt fra kyllingerne, som lige får den sidste grillning, så de ikke er "slatne" i skindet. Skyen tilsættes lidt rød mælk og kulør, smages til, og jævnes med en "smørbolle", så har vi den dejligste skysovs.

Som tilbehør, valgte jeg at servere tomatsalat - lavet af BØFtomater, friske nye løg og purløg, samt en olie/eddike-dressing fra Knorr (pærelet, der skal nemlig ikke eddike i, heehhe):

Punni holdt godt øje med grillen.....

Og imens forberedte jeg en hjemmelaget agurkesalat - den skal der til gengæld eddike i:

  • agurker
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • eddike, til du synes den er sur nok
  • frisk kværnet peber
  • salt til udvanding af agurkerne

Snit agurkerne fint og drys dem med rigeligt salt, og når de har trukket en times tid, skal agurkeskiverne vrides, så overflødig væske drænes.

Imens forberedes lagen: kog sukker, vand og peber sammen, smag til med eddike. Afkøl, og hæld lagen over de drænede agurker:

Og således blev maden færdig - serveret med nye, skrabede kartofler, MENU kartofler samt lidt små snackgulerødder, og naturligvis persillen, der var indeni kyllingerne, mens de blev grillet:

Velbekomme - det var der ikke mange "ben" i - ehm..... jo, men dem spyttede vi da ud........

/Trine



Kyllingebryst m/ grillede majskolber.
personer
Det skal du bruge:

Kyllingebryst

Majskolber

Små gulerødder

Kartoffelspiraler

Hjemmelavet whiskysovs (findes i opskriftsamlingen)

Sådan gør du:
Jeg starter med at rense majskolberne. Træk dækbladene ned i store "grupper", så de er mest holdbare - fjern de mange tråde.

Bind bladene sammen med køkkentråd, og de er nu klar til grill:



Smelt en pakke hvidløgssmør forsigtigt, og tag det, samt Maldon flagesalt med ud til grillen.

Læg majskolberne på grillen, og HUSK, at "håndtaget" skal stikke udenfor, ellers brænder bladene op:



Pensl nu med det smeltede hvidløgssmør og drys med salten. PAS PÅ, når du pensler med smør, der kan komme hurtige flammer fra den varme grill, da det jo er ren fedtstof, der løber ned på varmen:



Luk låget, så "håndtagene" fra majskolberne stikker ud:



Grilles nu ca. 25 minutter, vendes og pensles undervejs.

Imens gør jeg klar til at grille nogle lækre kyllingebryster:



Disse her er "naturelmarinerede" - og nu vil man så sige: "Ja, hvad er det, andet end pumpet med saltvand" - ja, det ved jeg heller ikke, men jeg kan fortælle, at de er fantastiske på grill, fordi det er kropumuligt for selv den værste dummy at stege dem tørre - og alt, jeg gør er at krydre dem ved slutningen af grillningen med AllRound fra Santa Maria.

Imens koges små, nye Gl. Estrup gulerødder, og BBQ kartoffelspiraler med en anelse olie er i ovnen i en bradepande.

Whiskysovsen er jo hurtig lavet (lige del Kraft BBQ dressing, lige del rød mælk, lidt krydderurter samt en skvæt whisky)

Og så er vi klar:



Flotte kyllingebryster, ikke?



Og velbekomme:

Boller i karry anno 2009....
personer
Det skal du bruge:

Magert, hakket kyllingekød
æg
mel
løg
salt, peber
mælk

forårsløg
Knorrs café de Paris sauce
ananassaft
kogelage fra kødbollerne
rød mælk

En dåse ananas

Grøntsager

Vilde ris

Sådan gør du:
Ja, hvorfor kalder jeg det nu "Boller i karry anno 2009"?  Fordi jeg "eksperimenterer" lidt med både kødboller (lavet af hakket kyllingekød), en lidt anden karrysauce og så vilde ris.

Rør en god fars af ovenstående ingredienser - start med at hakke løg fint, tilsæt så æg, mel, salt, peber og mælk:



Tilsæt det hakkede kyllingekød, og rør en fast, ensartet fars:



HUSK at sætte de vilde ris over at koge, de skal koge 20. minutter og trække ligeså længe.....

Imens koges kødbollerne, og fordelen ved at bruge kyllingekød er, dels det er meget magert, og dels er det meget fint i struktur, så man får nogle meget fine, glatte kødboller, der her er formet med en "is-ske":





Sovsen laves af:

Lidt smør - og heri klares nogle skiveskårne forårsløg. De må IKKE blive brune.

Tilsæt Knorrs Cafe de Paris-pulver, og spæd op med kogevand fra kødbollerne samt en sjat rød mælk, og smag til med lidt ananassaft, det giver en sød, pikant smag:



En anelse sovs hældes over de varme kødboller, og resten serveres i en skål for sig:



Risene er færdige:



Og ligeså er det øvrige tilbehør, der er en let grøntsagsblanding med majs, ærter og peberfrugt, samt ananas fra dåse:



Så er vi ved at være spiseklar:









Et godt "alternativ" til de "gammeldaws" boller i karry - hvis man kan lide at "lege" lidt i køkkenet.
Kyllinge-planke
personer
Det skal du bruge:

Kyllingefilet
Krydderier
Kartoffelmos (melede kartofler, smør samt salt)
Ananas
Brocolli
Gulerod
Pesto
Bacon i tern
BBQ-sauce

Sådan gør du:

Jeg kom i tanker om, at det faktisk var alt for længe siden, jeg havde brugt mine bornholmske bøgetræsplanker. Da vi lige har fået oksebøffer, ville jeg ikke lave plankebøf, men kylling kan skam også bruges. Og med lidt snilde, blev det til "Hawai plankekylling".

Jeg lavede en god kartoffelmos - KUN med en lille smørklat og smagt til med salt, INGEN rød mælk, for den skal være fast, for ikke at "løbe", når den sprøjtes på plankerne, og herefter grilles.





Mens jeg lavede kartoffelmos og sprøjtede det på de olierede bøgetræsplanker, grillede jeg nogle lækre kyllingebryster, blot krydret med

  • maldon salt
  • friskkværnet peber
  • Santa Maria Allround krydderi



Jeg havde i forvejen forstegt nogle bacontern - de var IKKE stegt helt færdigt, for det blev de, da de blev fyldt i hullet på planken, og herefter sat under grill, til kartoffelmosen var gylden.

Jeg lagde så et kyllingebryst, en ring grillet ananas, en buket broccoli samt en letkogt snackgulerod på hver portion, og den var nu serveringsklar:

For dem, der ville have det, var der persillesmør eller hvidløgssmør, JEG foretrak Webers nye BBQ-sauce på min kylling:



 
Grillkylling m/ enokisvampe
personer
Det skal du bruge:

Kylling
Kartofler
Olivenolie
Enokisvampe
Salat
Dressing
Rød Pesto

Sådan gør du:

Først blev kyllingen grillet - med kun Maldonsalt på - og en drypbakke under, indtil den var næsten færdig, så vi i hvert fald ungår evt. salmonella, selvom den var købt "salmonellafri"......



Så blev en foliebakke med rå kartofler i tern, tilsat olivenolie og krydderier, sat under.




Således kunne det sidste, af den gode kyllingekraft, dryppe ned på kartoflerne. Herefter blev kyllingen taget af.....



Og kartoflerne stegte færdig på grillen.

Jeg var faldet over nogle små., sjove svampe - ENOKI - som jeg ville servere til.....  - umiddelbart lignede de i boksen, et blomkål, med "løse buketter".





Jeg ristede dem hurtigt på en glohed pande i lidt margarine og krydrede med salt og peber. De ser spændende ud - men smagen er ærligt talt ikke himmelråbende.






Kyllingen var enormt lækker og saftig,



og blev serveret med de råstegte kartofler, salat, svampene samt rød pesto.
 

Benløse kyllinger.
personer
Det skal du bruge:

Kyllingefilet

og en frygteligt masse mere, der som - sædvanen tro - er nævnt i opskriften nedenfor

Sådan gør du:

Nå, men mens regnen stod ned i stænger, og ham den vrede oppe i himlen nærmest RULLEDE hen over skyerne i 2 stive timer, gik jeg i køkkenet, og lidt ud til grillen.

Pyt med, at vi først få bordplader til havebordet i morgen, for det var da seriøst ikke vejr til at jage en hund ud i. Han blev da også klogeligt indendøre.

Min mave råbte idag på KYLLINGEbryst. Jeg kan godt lide at fylde dem med noget, men synes det bliver "trivielt" med det samme, så jeg tænkte: hvorfor ikke lave dem, lidt i stil med "benløse fugle". Min mor lavede altid dem af okseklump, men  mange bruger griseklumper, og jeg afskyr det stads - det smager så surt.

Så der blev købt kyllingebryst til idag:

Kyllingebrysterne blev skåret som "sommerfugle" - det vil sige, først skærer jeg et snit i den øverste trediedel af kyllingebrystet, således:

Så skærer jeg endnu en trediedel op, men fra den anden side, så brystet bliver mere åbent:

På det nu opskårne kyllingebryst, lægges en skive bacon:

Herpå lægges en god håndfuld bredbladet persille (kruspersille er skam også godt, ehhe):

Kyllingebrystet foldes sammen igen, som de oprindeligt var:

Og "fæstes" med en kødnål:

En folieform sættes på den varme grill, og lidt flydende margarine hældes i bunden.

Heri brunes kyllingebrysterne, der er krydret med salt og peber, hvorefter der tilsættes vand, og så simrer de ca. en halv time ved middel varme (stegeskyen bruges efterfølgende til SOVS (I ved, den der kan hænge fast på kartoflerne):

Af tilbehør var indkøbt

  • friske, nye gulerødder,
  • broccoli
  • blomkål
  • nye små kartofler

Og således var vi snart klar til at gå til bords:

Rigtig sommermad - og sørme om ikke solen tittede frem, da vi satte os til bords - dejligt.

 

Grillet kyllingebryst og stegte ris.
personer
Det skal du bruge:

Behøver jeg at sige, hvor ingredienserne er listet?

Sådan gør du:

Nogle gange skal det være nemt - og det var det den dag, vi fik grillet kyllingebryst m/stegte ris samt Uncle Bens curry sauce.

Det var nogle ret store kyllingebryststykker, som jeg blot krydrede med salt og peber og hældte en anelse olie over, ligesom et par tomater blev gjort klar til grill...

Et par poser med ris og peberfrugter, samt en pose julienneskårne urter blev fundet i fryseren......

Det kom i en letsmurt folieform, og herefter krydret med timian, salt, peber og Aromat.

Det hele røg en tur på grillen.....

Og ca. 20 min. efter havde vi en god og velsmagende middagsret:

Nyd det smukke forårsvejr - her er i skrivende stund 17 grader :-)

/Trine


Grillet kyllingeinderfilet og kartoffelmos
personer
Det skal du bruge:

Gentager lige mig selv - men læs ingredienslisten i opskriften, efterhånden som retten tager form

Sådan gør du:

Idag fik vi en grov kartoffelmos - det betyder, at jeg købte nogle bagekartofler, vaskede dem grundigt, skar dem i tern, og kogte dem MED skræl på (uden salt, så bliver kartoffelmosen "lang").

Herefter blev de lige kørt en runde med en håndmikser, tilsat lidt smør og fløde samt krydderier efter behag.

Men vi skulle jo også have noget "tjø"...... Og valget falgt på kyllingeinderfilet'er.

Sammen med en pose snittet grønt, multifarvet peberfrugt, rødløg og sitauerløg, ville det nok blive godt.

Grøntsagerne blev snittet i grove stykker.....

Herefter blev kyllingeinderfilet'erne grillet hurtigt på en rygende varm grill, og lagt i en folieform med olivenolie....

Så blev de grøntsager, der skulle stege længst tid, tilsat - dvs. løg samt peberfrugter:

Så blev posen med snittede grøntsager tilsat..... Posen fjernede jeg, og hældte blot grøntsagerne ved.......

Så blev en pose Santa Maria Fajitas-krydderi samt Maldon salt tilsat....

Og slutteligt tilsatte jeg lidt vand, så retten ikke stegte tør.....lod det hele småsimre i et lille kvarter.

Slutteligt blev det anrettet på en tallerken, med en smørklat hvidløgssmør i kartoffelmosen samt et drys persille. OG en "drumstick" - altså et marineret kyllingelår, der også havde fået en tur på grillen.

 

Rundtosset kylling
personer
Det skal du bruge:

Et par gode kyllinger - og meget mere

Sådan gør du:
  • KYLLING
  • med P-fritter

eller

  • I karry

????

Hvad lyder bedst?

Nå, det er sådan set også underordnet.....

"Mor" her har været utilpas et par dage - "Fluen" holdt sit indtog. Men mad skulle vi jo stadig have på bordet, og pludselig så jeg "rundtossede kyllinger" for mit indre, så der blev købt et par gårdkyllinger, p-fritter, Uncle Bens Thai Curry, og så var jeg leveringsdygtig i lidt grønt og salat.

Kyllingerne blev klargjort, sat på grillspyd, krydret med Trine's special, hvilket vil sige:

  1. All-round krydderi fra Santa Maria
  2. Salt
  3. Friskkværnet peber
  4. Hvidløgspulver, samt
  5. Aroma fra Knorr

Og NU snurrer de på grillen.

Man skulle næsten tro, kyllingerne var penslet med smør, som de syder, men nope, det er egen kraft, der trænger igennem.

Og SÅ er de færdige, klar til partering, mums. Halvanden time ved ikke for høj temperatur gør, at de i den grad bevarer saft og kraft.

Serveres med lidt salat, dresset med pesto, lidt grøntsager, sprødstegte P-fritter samt Uncle Bens Thai Curry.

Og således blev "skrutten" fyldt igen idag.

 

PS. Lige så ingen begyder at glæde sig for tidligt til min "bortgang" grundet salmonellaforgiftning: kyllingen ER gennemstegt *s* - den forholdsvis røde farve skyldes saltningen.


 
Fyldt kyllingebryst
personer
Det skal du bruge:

Kyllingefilet og noget

Sådan gør du:
Tag et antal stykker kyllingebryst u/ben og skind - flæk dem, som en "sommerfugl" (så kan der være mere fyld i, og det løber ikke ud).

Læg et par skiver peperoni, snittede løg og frisk mozarella på hvert bryst, og fold dem sammen.

Læg kyllingerbryststykkerne i bradepanden på bagepapir, krydr med hvidløgspulver, salt og peber, læg friske tomatskiver over og frisk peberfrugt - hæld en sjat god olivenolie over, og sæt det i ovnen ved ca. 200 grader i en halv times tid.

Serveres evt. med salat og pasta med tomatsovs, og drysses med parmesanost ved servering.

http://www.123hjemmeside.dk/TrineGrosen/25548782

Velbekomme.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Trine | Svar 16.03.2013 23.22

Hej Lise Mange, mange tak for din søde kommentar. Du forsyner dig bare - der er frit slaw
Fortsat god week-end.
Kh
Trine

Lise | Svar 16.03.2013 15.49

Fantastisk hjemmeside du har! Tak for flotte billeder og masser inpiration

Linda | Svar 10.03.2013 23.06

Sikke en dejlig side du har her.. Der er da masser af inspiration - Elsker kylling så det er da vidst bare at gå i gang fra en ende af.. :P
Tak fordi du deler.

Trine 11.03.2013 22.44

Hej Linda- og TAK, fordi du giver dig tid til at sende sådan en sød kommentar - den er jeg bare rigtig glad for
Gode hilsner
Trine

rob | Svar 13.12.2011 20.38

det ser underligt ud, med kun to æg, der giver to stk timbale. og så alt det kød, som burde være til 5-6 personer.

Trine 13.12.2011 20.44

Det skal du ikke ligge søvnløs over - hverken hjemmespisende børn eller hunde bryder sig om timbaler.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side