Så er bordet dækket, de indledende øvelser til menuen er klaret, og nu skal resten "blot" laves og rettes an.
FORRET:
½ kogt hummer, portionsanrettet m/ små butterdejsskaller med div. fyld, så som:
-
tigerrejer,
-
lakserose,
-
ørredrogn
-
vagtelæg
og hjemmerørt skaldyrsdressing:
Her er butterdejsskallerne - desværre var der udsolgt af de smarte "spoonettes", så jeg måtte hitte på et alternativ, i form af de små runde skaller:
Nu skal jeg så lige have delt de 5 krabater, og renset dem indvendigt; så er jeg såmænd klar til at portionsanrette:
Hovedret:
Ja, der skete en lille ændring fra min oprindelige plan, idet jeg faldt over et par dejlige hjorterygge:
De skal blot lige vendes hurtigt på grillen, krydres med salt og peber, og spækkes med bacon, og så steges i rød mælk, der senere bliver til en dejlig sovs, når den bliver tilsat lidt ribs-gele.
Tilbehøret er klar, lige til at "køre":
Rösti-lagkager:
-
Bacon/tomat-bomber,
-
små, ristede kartofler,
-
østershatte,
-
små gulerødder
Og på køl står en dejlig vindrue-salsa klar, der skal serveres iskold:
Dessert:
Jeg har aldrig været vild med at lave desserter, og helt ærligt, jeg springer over det, så let, som muligt.
I Føtex har jeg indkøbt nogle "chokoladepakker", der indeholder fromage/mousse af 3 forskellige slags chokolade. Hertil serveres friske frugter og vanilleis, nemmere kan det næppe være:
Vinen og kransekagen er klar:
Natmaden? Ja, den kan gæsterne kigge i vejviseren efter - de bliver forsynet med slik og chips aftenen igennem, så ingen går vist sultne hjem.
Rigtig godt og glædeligt Nytår til alle :-)
/Trine
Fortsættelse.................... 
Allerførst: Glædelig 1. januar 2011 - +3 grader på mine kanter, og høj, blå himmel med strålende sol :-)
Efter dagens forberedelser, var resten af middagen nem at færdiggøre, og det lykkedes mig da at få "det skæve bord" lige, da forretten blev serveret:
Beklager, den forringede billedkvalitet, men det skulle jo gå tjept - så her er krabaten, der ikke overlevede Nytår......
Det var en forret, gæsterne satte pris på.
Så kom turen til hovedretten, hjorteryg m/ tilbehør:
Det var simpelthen så mørt, så det kunne tygges med øjenbrynene:
Desserten sad lige i skabet.........
Kagen, der som nævnt i tidligere indlæg, er fra Føtex Bageren, kan varmt anbefales. Det er en slags nøddekage, lagt sammen med creme af 3 forskellige slags chokolader, og omviklet med et tyndt lag chokolade, der er drysset med chokolade-pulver - virkelig lækkert, og ikke vammel-sød:
Og således hyggede vi og vore gæster til kl. 3, denne første nat i det nye år.
Håber, I alle kom godt ind i det nye år, og ønsker endnu engang:
GODT NYTÅR :-)
/Trine