Opskrifter
Hovedretter/vildt

Hjorteryg m/ kartoffellagkage:
personer
Det skal du bruge:

Hjorteryg, rösti m.v.

Sådan gør du:
Sådan gør du:

nytårsmenu2010 016.jpg

Så er bordet dækket, de indledende øvelser til menuen er klaret, og nu skal resten "blot" laves og rettes an.

FORRET:

½ kogt hummer, portionsanrettet m/ små butterdejsskaller med div. fyld, så som:

  • tigerrejer,
  • lakserose,
  • ørredrogn
  • vagtelæg

og hjemmerørt skaldyrsdressing:

nytårsmenu2010 011.jpg

Her er butterdejsskallerne - desværre var der udsolgt af de smarte "spoonettes", så jeg måtte hitte på et alternativ, i form af de små runde skaller:

nytårsmenu2010 012.jpg

Nu skal jeg så lige have delt de 5 krabater, og renset dem indvendigt; så er jeg såmænd klar til at portionsanrette:

nytårsmenu2010 013.jpg

Hovedret:

Ja, der skete en lille ændring fra min oprindelige plan, idet jeg faldt over et par dejlige hjorterygge:

nytårsmenu2010 001.jpg

De skal blot lige vendes hurtigt på grillen, krydres med salt og peber, og spækkes med bacon, og så steges i rød mælk, der senere bliver til en dejlig sovs, når den bliver tilsat lidt ribs-gele.

Tilbehøret er klar, lige til at "køre":

Rösti-lagkager:

nytårsmenu2010 006.jpg

  • Bacon/tomat-bomber,
  • små, ristede kartofler,
  • østershatte,
  • små gulerødder

nytårsmenu2010 008.jpg

Og på køl står en dejlig vindrue-salsa klar, der skal serveres iskold:

nytårsmenu2010 010.jpg

Dessert:

Jeg har aldrig været vild med at lave desserter, og helt ærligt, jeg springer over det, så let, som muligt.

I Føtex har jeg indkøbt nogle "chokoladepakker", der indeholder fromage/mousse af 3 forskellige slags chokolade. Hertil serveres friske frugter og vanilleis, nemmere kan det næppe være:

nytårsmenu2010 014.jpg

nytårsmenu2010 015.jpg

Vinen og kransekagen er klar:

nytårsmenu2010 017.jpg

Natmaden? Ja, den kan gæsterne kigge i vejviseren efter - de bliver forsynet med slik og chips aftenen igennem, så ingen går vist sultne hjem.

Rigtig godt og glædeligt Nytår til alle :-)

/Trine

Fortsættelse....................

nytårsmenu2010 023.jpg

Allerførst: Glædelig 1. januar 2011 - +3 grader på mine kanter, og høj, blå himmel med strålende sol :-)

Efter dagens forberedelser, var resten af middagen nem at færdiggøre, og det lykkedes mig da at få "det skæve bord" lige, da forretten blev serveret:

nytårsmenu2010 019.jpg

Beklager, den forringede billedkvalitet, men det skulle jo gå tjept - så her er krabaten, der ikke overlevede Nytår......

nytårsmenu2010 020.jpg

Det var en forret, gæsterne satte pris på.

Så kom turen til hovedretten, hjorteryg m/ tilbehør:

nytårsmenu2010 022.jpg

Det var simpelthen så mørt, så det kunne tygges med øjenbrynene:

nytårsmenu2010 024.jpg

nytårsmenu2010 026.jpg

Desserten sad lige i skabet.........

nytårsmenu2010 027.jpg

Kagen, der som nævnt i tidligere indlæg, er fra Føtex Bageren, kan varmt anbefales. Det er en slags nøddekage, lagt sammen med creme af 3 forskellige slags chokolader, og omviklet med et tyndt lag chokolade, der er drysset med chokolade-pulver - virkelig lækkert, og ikke vammel-sød:

nytårsmenu2010 028.jpg

Og således hyggede vi og vore gæster til kl. 3, denne første nat i det nye år.

Håber, I alle kom godt ind i det nye år, og ønsker endnu engang:

GODT NYTÅR :-)

/Trine



Hjortemedaljon m/ nye kartofler
personer
Det skal du bruge:

Hjortemedaljon
Rød mælk
Gorgonzola

Kartofler
Gulerødder
Svampemix
Persille
Løg

Sådan gør du:

Hjortemedaljoner kan ofte købes vacuumpakket i COOP's butikker - og det er en sand lækkerbisken.

De skal blot krydres med friskkværnet peber og salt, og så steges få minutter på en brandhed pande, tilsat lidt smør eller margarine.

Stegeskyen tilsættes lidt rød mælk og en god klat Gorgonzola ost - den milde - og smages til med salt og peber og et bette drys sukker.

Serveres efter årstidens grøntsager - lad dig evt. inspirere af indsatte foto
Krondyr på grill
4 personer
Det skal du bruge:

Krondyrtyksteg
og en pokkers masse tilbehør

Sådan gør du:

Det er rigtig sæson for vildt, og for en måned siden fik jeg et helt krondyr til fryseren - 41 kg. skært kød...... Jeg skulle dog lige have det lidt på "afstand" - det virkede noget voldsomt med så meget kød på køkkenbordet på een gang, men igår skulle vi så forsøge os med den første steg. Jeg har faktisk lidt smånervøs, havde jo ingen anelse om, hvordan kvaliteten var, og jeg har faktisk også kun stegt dyreryg een gang og så mørbrad et par gange.

Nå, men 2 små fine tykstege blev taget op af fryseren, krydret med salt og peber og barderet med bacon, snørret og lagt i bradepande med lidt vand, og sat på grillen ved kun 130 grader.

Så blev der lavet Waldorffsalat og udhulet æbler til at servere denne i, ligesom et par gedigne Porto Bello svampe blev ridset og krydret, klar til grill.

Stegene skulle have en kernetemperatur på 77 grader, og med kun 130 grader under processen, tog det 3½ timer.

Fordelen ved denne grill-/stegemetode er, at kødet bliver enormt mørt og saftigt, og aldrig tørt.

Så er vi ved at være klar til servering..... lidt gulerødder, mixet grønt, og en lææææækker vildtsovs, samt brunede kartofler da.

Så blev der serveret, og lucky me - der er restemad til idag :-D

God week-end - sneen lader vente på sig her, gudskelov

/Trine


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Helle | Svar 27.12.2012 11.09

Hej trine super lækkert fotos og ideer
Vil lave krondyrfillet har du ideer til grillen og hvordan lave du katoffellagkagen er ost i midten god nytår Helle

Trine 27.12.2012 20.58

Fortsat: som en lagkage, og sprøjter resten af mosen på. Bages v/ 200 gr. til den er gylden - ca. ½ times tid, og serveres. Godt Nytår

Trine 27.12.2012 20.57

Hej Helle. Røstilagkagerne er blot nogle færdiggkøbte STORE røstibunde. Så laver jeg en fast kartoffelmos. Lægger dem sammen - med et lag ost imellem.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side