Opskrifter
Hovedretter/diverse

Philly cheese steak pizza
personer
Det skal du bruge:

Pizzadej, ost, oksekød, løg

Sådan gør du:

 

phillycheesesteakpizza 024.jpg

Er du PizzaLover, men måske lidt træt af de gængse "modeller", er her et lækkert alternativ - Pizzaen adskiller sig primært fra den traditionelle ved, at der IKKE er tomatsovs på bunden, men blødstegte løg.

Det var lidt en impulshandling, så derfor har jeg snydt, og købt en ny type pizzadej, der fåes på dåse - den er rigtig god, meget bedre, end dem, man kan købe i ruller. Normalt ville jeg have lavet en koldthævet dej selv, men det er der ligesom ikke basis for, når klokken er 15, og en sådan skal stå på køl min. et døgns tid ;-)

Udover dej, skal der bruges

  • løg
  • oksekød
  • ost
  • hvidløg eller pesto

phillycheesesteakpizza 001.jpg

Som sagt, der skal bruges oksekød (ikke hakket), og her blev det en lille roast af tyksteg:

phillycheesesteakpizza 002.jpg

Jeg krydrer den godt, hvorefter den ryger på grillen en halv times tid - jeg tager den af ved 55 grader, så bliver den fint rød, til formålet:

phillycheesesteakpizza 003.jpg

Så gøres ost og løg klar, mens roasten trækker:

phillycheesesteakpizza 004.jpg

phillycheesesteakpizza 007.jpg

Løgene skal blot blødsteges og krydres med lidt peber og salt - de må IKKE blive brune:

phillycheesesteakpizza 008.jpg

Jeg lader både løg og kød køle af, før jeg bruger det på pizzaen - lækkert stykke kød, iøvrigt:

phillycheesesteakpizza 010.jpg

SÅ foldes dejen ud, utrolig, der kan være så meget i en dåse ;-)

phillycheesesteakpizza 011.jpg

De afkølede, bløde løg lægges på dejen:

phillycheesesteakpizza 013.jpg

Kødstykker lægges på løgene:

phillycheesesteakpizza 015.jpg

phillycheesesteakpizza 016.jpg

Ost drysses ovenpå - normalt lægger jeg altid ost i bunden af pizzaer, men lige på denne her, bør de komme ovenpå, så bevarer kødet også sin saft og kraft ;-)

phillycheesesteakpizza 018.jpg

Bages for god varme til pizzaen er pænt gylden, og der sluttes af med nogle "klatter" persille/hvidløgspesto:

phillycheesesteakpizza 020.jpg

phillycheesesteakpizza 021.jpg

Serveres med en skål salat:

phillycheesesteakpizza 022.jpg

phillycheesesteakpizza 023.jpg

Og af een, der ikke er særlig meget ostespiser, er det da godt gjort, at der også kommer et drys Parmesanost ovenpå, ikke? ;-)

phillycheesesteakpizza 025.jpg

God solskinsdag til alle ;-)

/Trine


Hjemmebagt pitabrød m/ bøf....
personer
Det skal du bruge:

Se nedenfor

Sådan gør du:

 

hjemmegjortepitabrød 012.jpg

MEL! Ja, jeg malede mel........

Jeg fandt en opskrift på pitabrød på nettet - http://www.broedet.dk:80/opskrift-paa-pitabroed/ - og tak til Søren for den :-)

Det måtte da bare prøves - hjemmebagte pitabrød, mums.

I opskriften står der, at der skal bruges Ølandshvede. Det kunne jeg ikke lige få fingre i, men i vores lokale Føtex Food kan man selv male sit mel - næsten ligesom når man maler kaffebønner ;-)

Så jeg konkluderede, at spelt nok var dét, der kom nærmest Ølandsmelet.

Og således gik jeg i omdrejninger:

hjemmegjortepitabrød 001.jpg

Her er den fine TIPO 00 mel:

hjemmegjortepitabrød 002.jpg

Og her den nymalede spelt:

hjemmegjortepitabrød 003.jpg

Til 12 store pitabrød, brugte jeg følgende:

  • 6 dl. lunken vand,
  • 50 gr. gær,
  • 4 tsk. Maldon Seasalt,
  • 2 tsk. rørsukker,
  • 300 gr. italiensk TIPO 00 mel,
  • 500 gr. nymalet spelt
  • 2 spsk. olivenolie.

Gæren udrøres i den lunkne vand, salt og sukker tilsættes, olie blandes i, og mel tilsættes lidt efter lidt, mens der røres godt i røremaskinen - jeg lod dejen ælte 15 min.

Så sættes dejen til hævning under et klæde i en time, hvorefter den "slåes ned" - som her, hvor den er klar til at formes til 12 boller:

hjemmegjortepitabrød 004.jpg

Her er bollerne, der nu får lov at hæve under klæde i en halv times tid:

hjemmegjortepitabrød 005.jpg

Trods billedets lidt slørede kvalitet, ses det tydeligt, at strukturen i dejen er grov, grundet spelmelet:

hjemmegjortepitabrød 006.jpg

Så har bollerne hævet:

hjemmegjortepitabrød 007.jpg

Og herefter er det bare at trykke dem flade - ca. 1 cm tykke, skal de være - og bage dem, gerne på en gennemvarm bagesten.

Jeg valgte at lave mine på grillen - og smed de første brød på, da denne viste 225 grader. Det er for lav temperatur - for det endte med at blive...... bare flade brød uden den karakteristiske luftlomme:

hjemmegjortepitabrød 010.jpg

Okay, op med temperaturen på ca. 250 grader, og SÅ skete der ting og sager.......

Brødet skal KUN have 30 sekunder på den ene side, hvorefter det vendes, og bages færdigt 3-4 minutter - og se så, NU er der luft, hvor der skal være luft:

hjemmegjortepitabrød 008.jpg

hjemmegjortepitabrød 009.jpg

Lige til at flække......

hjemmegjortepitabrød 013.jpg

Og duften var vidunderlig:

hjemmegjortepitabrød 014.jpg

Jeg grillede nogle gode hakkebøffer og en pakke grill-bacon, og så blev pita'erne ellers monteret med salat samt dressing, og serveret med nachos og "gakkemåle" :-)

hjemmegjortepitabrød 015.jpg

hjemmegjortepitabrød 016.jpg

hjemmegjortepitabrød 017.jpg

hjemmegjortepitabrød 018.jpg

Det var der jo ikke mange ben i, og nu er der hjemmegjorte pitabrød i fryseren, mums :-)

God sommerdag derude :-)

/Trine


Di'Brunch.... endnu en underlig kartoffel...
personer
Det skal du bruge:

Pølser, kartofler.....og mere

Sådan gør du:
Dagens aftensmad opstod ret så spontant, må jeg indrømme :cry:

Jeg var alene med hundene, og den BetteLort (vores 15uger gamle sorte schæferhvalp) er endnu ikke trænet i "være-alene-hjemme" - vi ville afvente, han blev renlig ( TJEK - det er han ), samt at "bideperioden" bliver overstået (TJEK - første tand er smidt idag ) .1%¤ - så NUL indkøbstur!

Dog vidste jeg, at vi skulle have pølser, STORE pølser - for jeg havde købt nogle "Skt. Hans pølser" hos SuperBrugsens slagter - i snit 230 gr./stk. [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Men....... skulle vi nu have brasede kartofler og spejlæg til? Eller skulle vi have kartoffelmos til?

Jeg havde nogle kedelige bagekartofler, der godt kunne bruges, æg m.v. havde jeg også....... men det hele blev ligesom lidt "ordinært"...... :-?

Et kig i køleskabet........ hov, en rulle butterdej; det vidste jeg jo egentlig godt :lol: Bacon, oh yes .1%¤

Så se nu lige her...... hvad det endte op i ;-)

di'brunch 001.jpg



Jeg kogte kartoflerne, piskede hviden fra et æg, og tog blommen fra. En minimalistisk smørklat stod klar, samt salt og peber:

di'brunch 002.jpg



Det blev lavet til en let kartoffelmos.

Rullen med butterdej blev bredt ud på bagepapir på en ovnplade:

di'brunch 003.jpg



Kanten blev lige "rullet" hele vejen rundt:

di'brunch 004.jpg



Den lette, men faste, kartoffelmos kom i en sprøjtepose med stor tyl, og blev sat i "rosetter" rundt i kanten af butterdejen - indenfor kanten:

di'brunch 005.jpg



di'brunch 006.jpg



Denne butterdejsbund med kartoffelmosrosetterne, blev sat i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter - hvorefter den så således ud (TIP: halvdelen af tiden tildækkede jeg den midterste bund med staniol, idet den blev hurtigere brun, end kant og kartoffelmos)

di'brunch 020.jpg



De fine Skt. Hans Pølser tog sig således ud:

di'brunch 007.jpg



De blev "krydset & tværset" på bedste Orvis-manér .1%¤ - og gjort klar til at pensle med Steak Sauce fra SR:

di'brunch 009.jpg



Det ser da helt godt ud, ikke? (og NEJ, de er ikke brændte - men SR-saucen er ret mørk):

di'brunch 017.jpg



di'brunch 018.jpg



Okay, tilbage til butterdejs-/kartoffel-tingen...... [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Jeg lavede en portion scramled eggs af:

- 5 æg,
- ca. 1 dl. rød mælk,
- krydret med salt og peber

og da det var færdigt på en alm. pande, kom jeg det ganske enkelt i "hullet" på "tingen"..... :shock:

di'brunch 021.jpg



Jeg havde også stegt en pakke bacon i skiver, og snittet agurk og purløg, ligesom jeg havde nogle semi-dried tomater - alt blev lagt på som tilbehør/pynt:

di'brunch 022.jpg



di'brunch 023.jpg



Pølserne var nu også færdige:

di'brunch 024.jpg



di'brunch 025.jpg



Og så gik vi da til makronerne :lol:

di'brunch 028.jpg



di'brunch 029.jpg



Det kan man vel godt kalde......... DInnerBRunch??? :P

_________________
Trine:-)
Kartoffel-pizza-look-alike......
personer
Det skal du bruge:

Helt sikkert KARTOFLER

Sådan gør du:

kartoffelpizzalookalike 019.jpg

..... hvor der forefandtes:

  • råstegte kartofler fra igår,
  • stegt bacon, tilovers fra sandwichs-gildet forleden,
  • purløgscreme fra igår

samt div. oste, mørdej, "planter" m.v.

kartoffelpizzalookalike 001.jpg

Inspirationen fandt jeg faktisk på det grill-forum, jeg frekventerer -nemlig "kartoffel-pizza"!

Nu havde jeg imidlertid ikke den store lyst til at skulle lave pizza-dej, og da køleren i forvejen "gemte" en rulle mørdej, blev det altså den, der stod for skud:

kartoffelpizzalookalike 002.jpg

En gul, hollandsk Gouda og en italiensk Provolone, blev revet.....

kartoffelpizzalookalike 003.jpg

Råstegte kartofler, fra igår, blev skåret i skiver:

kartoffelpizzalookalike 004.jpg

Et par salatløg blev snittet fint, vendt i lidt olie, salt og peber på panden - de må IKKE blive brune.....

kartoffelpizzalookalike 005.jpg

Tærtebunden blev smurt med et ultratyndt lag tomat-tapanade:

kartoffelpizzalookalike 006.jpg

Osten blev drysset på med rund hånd - der er tale om yderst velsmagende oste, der er velegnede til varme retter, da de har en rigtig god smelteeffekt:

kartoffelpizzalookalike 007.jpg

De krydrede, klarede løg blev lagt ovenpå osten:

kartoffelpizzalookalike 008.jpg

kartoffelpizzalookalike 009.jpg

Kartoffelskiverne blev lagt på:

kartoffelpizzalookalike 010.jpg

Og det hele fik en lille sjat vindruekerneolie, samt et drys Maldon Seasalt, før herligheden røg ind i en 225 grader varm ovn, til osten var smeltet og bunden var bagt - det tager ca. 20 minutter.

Der er ikke den store raketvidenskab i at grille nogle hvidløgsmarinerede koteletter:

kartoffelpizzalookalike 012.jpg

Så det lader jeg jer selv som......

Her er kartoffeldimmeren lige taget ud af ovnen:

kartoffelpizzalookalike 014.jpg

kartoffelpizzalookalike 015.jpg

Serveres med de grillede koteletter, samt

  • grillede, grønne asparges,
  • grillede babymajs,
  • grillet tomat,
  • bacon,
  • koteletterne, samt
  • lidt purløgscreme:

kartoffelpizzalookalike 016.jpg

kartoffelpizzalookalike 017.jpg

kartoffelpizzalookalike 018.jpg

kartoffelpizzalookalike 019.jpg

Og jeg kan da lige love for, at den kartoffeldimmer var en enorm overraskelse - fyldig, smagfuld og lækker.

God aften :-)

/Trine


Sandwich på spyd.
personer
Det skal du bruge:

Brød, pålæg, "planter" m.v.

Sådan gør du:
Tirsdag - hundetræningsdag! Jaja, I ved det - og nu, vi har TO hunde, er der så flere træningsdage? YES! .1%¤

Men i hvert fald til den sædvanlige - tirsdagstræning.... aftensmad, tænke, tænke, tænke :shock: ...... hm..... hvad med en BLT? Eller en Club-Sandwich......eller.......... BEGGE? ;-) - og lidt mere. [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Og hvorfor så ikke lave det lidt anderledes?

Brød, grønt og div. "pålæg" blev hevet frem:

sandwichpåspyd 001.jpg



Parmaskinke, ital. salami, frisk-ost m.v., giver sig selv -men kyllingepålæg ville jeg nu selv lave.

Så nogle pæne kyllingebryster blev krydret KUN med Maldon Seasalt og grov peber og dresset med en skvæt olie:

sandwichpåspyd 002.jpg



sandwichpåspyd 003.jpg



De fik en tur på grillen - og imens blev "dip" fundet frem. Jeg havde hjemmelavet persillepesto tilbage fra week-endens grillfest, og rørte hurtigt en karry-dressing sammen - den er god til især club-sandwich. Coleslaw er færdigkøbt, indrømmet :oops:

sandwichpåspyd 004.jpg



Grønt forberedes og snittes i form af

salatblade,
tomater,
salatløg,
rødløg,
rød peberfrugt,
gul peberfrugt

og så nogle syltede drueagurker i skiver -

ligesom bacon steges sprødt i ovnen, og kyllingebrysterne var jo en tur omkring grillen:

sandwichpåspyd 005.jpg



Sådan .1%¤ - lige klar til at "klaske" nogle sandwiches sammen:

sandwichpåspyd 006.jpg



sandwichpåspyd 007.jpg



sandwichpåspyd 008.jpg



Jeg valgte at bruge grov-sandwichbrød, der lige blev vendt på grillen, så det fik crispy overflade. Alle brød blev blot smurt med et tyndt lag Hellmanns...... og monteret med sprød salat:

sandwichpåspyd 009.jpg



Så fik de diverse fyld - beklager den lidt "slaskede" kvalitet, men jeg havde faktisk lagt "låg" på, da jeg kom i tanke om at tage fotos.

Men her er de i hvert fald:

BLT - Bacon, tomat og salat,
Club-Sandwich - kylling, bacon, tomat og drueagurk,
Ital. salami m/ Philadelphia, løg og peberfrugt,
Parmaskinke m/ løg og peberfrugt

sandwichpåspyd 010.jpg



"Lågene" lægges på, alle sandwiches skæres i kvarter, så der bliver 4 af hver - sættes på spyd, og serveres med:

div. ovennævnte dips,
coleslaw samt
ovnstegte grovfrittes:

PS: Tomatketchup'en er en ny fra Kathrine & Alfred (forhandles i Coop), og den smager vidunderligt.

sandwichpåspyd 012.jpg



sandwichpåspyd 013.jpg



sandwichpåspyd 014.jpg



sandwichpåspyd 015.jpg



Og "Bette Lorten", han er en rigtig hyggefis, og slet ikke så bette længere - igår 14,8 kg. hos dr. Dyr :-)

kesslerogballoogrundlovsdag 005.jpg



Hyggelig aften ønskes alle :P

Alternativ sur-/sød kartoffelsalat.... og "pøller"...
personer
Det skal du bruge:

Kig længere nede

Sådan gør du:

 

BGEpølservarmkartoffelsalat 014.jpg

Ja, hvad er nu det for noget med det "alternativ"? Jo altså, sagen er den, at lige da jeg havde fået min Grønne Bandit, skulle alt jo testes, herunder også pølser.

Jeg skulle finde på noget at servere til, og kom i tanke om, at det vist var flere år siden, vi sidst fik varm sur/sød kartoffelsalat. Vegetar, bliver jeg aldrig, men jeg vil godt nok gerne have en daglig dosis enten salat eller grøntsager - og således endte kartoffelsalaten med at blive "alternativ".

Jeg var faldet over nogle pølser i Føtex Food, der så ret gode ud - og her er, hvad der skulle bruges iøvrigt:

BGEpølservarmkartoffelsalat 002.jpg

De kogte kartofler blev snittet i mundrette stykker, gulerødderne fik et hurtigt opkog, løg blev snittet - og jeg valgte at bruge både alm. zitauer-løg samt røde løg:

BGEpølservarmkartoffelsalat 003.jpg

Her er pølserne, klar til en tur på grillen - men først skulle kartoflerne lige ordnes.....

BGEpølservarmkartoffelsalat 004.jpg

Lidt fedtstof smeltes i en gryde, og heri kommes løgene. De skal blot "klares", og må for alt i verden IKKE blive brune:

BGEpølservarmkartoffelsalat 006.jpg

Så tilsættes vand, eddike, groft friskkværnet peber samt sukker - smag dig frem, men regn med ca. tre dele vand for hver del eddike.

BGEpølservarmkartoffelsalat 007.jpg

Bemærk, jeg IKKE har tilsat salt - endnu. Jeg tænkte, at jeg den dag ville have en mere "rund" smag, end den skarpe surt/søde - så en brik Knorr Fond du Chef blev tilsat:

BGEpølservarmkartoffelsalat 008.jpg

Det er en god, kraftig fond, der mest af alt minder om "sky" i konsistens:

BGEpølservarmkartoffelsalat 009.jpg

Sådan, så er "sovsen" klar til at modtage kartoflerne:

BGEpølservarmkartoffelsalat 010.jpg

Tilsæt disse, og rør forsigtigt rundt - lad det hele småsimre, til "sovsen" begynder at tykne.......

BGEpølservarmkartoffelsalat 011.jpg

Når konsistensen er lidt tykkere, tilsættes de forkogte gulerødder:

BGEpølservarmkartoffelsalat 012.jpg

Varm retten godt igennem, og først NU smager jeg til med salt. Dels giver fonden jo en saltere smag, og dels afgiver gulerødderne lidt sødme, så vent med at smage til, indtil retten er serveringsklar.

Pølserne havde været en tur på grillen, og så kunne vi spise. Jeg kan absolut IKKE spise sennep, så det mest "kradse", jeg indtager, er lidt french dog dressing, og så naturligvis ketchup.

BGEpølservarmkartoffelsalat 013.jpg

Således tog den alternative kartoffelsalat sig ud - og det smagte rigtigt godt med gulerødderne i; disse havde stadigt "bid":

BGEpølservarmkartoffelsalat 014.jpg

Det er med fuldt overlæg, at jeg har "snittet" pølserne - det er næsten uundgåeligt, at en grillpølse sprækker, så derfor hjælper jeg dem lidt på vej - og så kunne jeg jo, ved at snitte forskelligt mønster, samtidig hitte rede i, at der var to forskellige slags pølser ;-)

BGEpølservarmkartoffelsalat 015.jpg

De blev grillet på Den Grønne Bandit - og således kunne "kusine Weber" med sindsro forlade jordhulen her, og flytte hen til vores søn; der gør den med garanti mere gavn, end den nogensinde har gjort her ;-)

BGEpølservarmkartoffelsalat 005.jpg

God eftermiddag og nyd solen, I, der har glæde af den :-)

/Trine


"Over-hækken-Pizza'er"
personer
Det skal du bruge:

Ost, dej, kød, toppings

Sådan gør du:

 

grillpizza03042011 027.jpg

Og NEJ, jeg taler hverken om flyvende tallerkener eller UFO'er - men hjemmegjorte Pizza'er fra Trine's Pizzeria.

Lørdag fik vi stegt flæsk og persillesovs......

stegtflæsk2april2011 001.jpg

Ja, og hvad har det så med pizza er gøre? Jo, jeg havde en god portion persille tilbage, og tænkte, at den kunne forvandles til en god pesto til at "toppe" pizzaerne med. Den idé var ikke svær at sælge til familien. Så jeg gik igang.

De bedste bunde får man, hvis man laver en god dej med kun lidt gær i, og lader den "overvintre" på køl et par dage. Hvad gør man så, når man får lysten HER-OG-NU???

Ja, man laver da en lyndej, der også er god - ikke på vilkår, om "manglende" dej skal forhindre mig i at lave pizza, når jeg har lyst til det.

Så pizzamel m.v. blev hevet frem:

grillpizza03042011 001.jpg

Jeg lavede dejen, som det stod foreskrevet på posen, men lod den blive i røreskålen og hæve 2 timer, så kørte jeg dejkrogene en omgang; lod dejen hæve en time mere, og endnu en "køretur", og så slutteligt endnu en times hævetid, hvorefter den blev delt til 6 kugler, der hævede yderligere en time.

Imens lavede jeg persillepesto.....

  • Persille,
  • hvidløg
  • salt, peber
  • olivenolie

grillpizza03042011 002.jpg

grillpizza03042011 003.jpg

Alt blendes, smag selv til, hvor meget "power" du vil have på pestoen i form af hvidløg, salt og peber - og voila, her har vi den så:

grillpizza03042011 007.jpg

Den med, at tomatsovsen til pizza skal småsimre i timer, er for mig uden forskel. Den kan fint bikses sammen og være klar på få minutter:

  • Tomatpasata og hakkede tomater,
  • løg
  • hvidløg
  • salt, peber, sukker
  • lidt olivenolie
  • lidt tomatpuré - den kraftige fra dåse.

grillpizza03042011 004.jpg

Alt blendes blot sammen, og snart har du en tomatsovs, der bestemt ikke er "vandig" - puréen og olien holder den godt sammen:

grillpizza03042011 006.jpg

Godt så - SÅ langt, SÅ godt :-) Nu har jeg til bunden og til toppen.

grillpizza03042011 005.jpg

Ost skal der jo også til......

  • En revet een af slagsen fra Ulvekjær - den smelter nemt og smager faktisk af noget, modsat mange andre revne oste/toppings,
  • En revet rød Cheddar, OG den spændende....
  • Cheddar m/ whisky.

grillpizza03042011 008.jpg

Jeg ville egentlig have haft en røget ost, Provolone, eller noget i den stil, men sørme ikke, om jeg vil give 190 kr./kg plus moms for sådan en krabat.

Da jeg så fandt "den lille sorte", i parafin, der allermest minder om et bildæk...... røg den med i handlen:

grillpizza03042011 009.jpg

Og så er osten klar - det er whisky-osten til højre:

grillpizza03042011 010.jpg

Kød er klargjort:

  • Hakket oksekød,
  • coctailpølser,
  • peperoni,
  • bacon,
  • kalvefilet,
  • kylling

og senere fandt jeg også en pakke parmaskinke og et æg frem.

grillpizza03042011 011.jpg

Øvrige toppings er klar:

grillpizza03042011 012.jpg

Dejen:

grillpizza03042011 013.jpg

Og så er Trine's Pizzabar åben ;-)

grillpizza03042011 014.jpg

Først een med kalvefilet, bacon og coctailpølser:

grillpizza03042011 015.jpg

grillpizza03042011 017.jpg

Så een med kylling, ananas og karry:

grillpizza03042011 016.jpg

grillpizza03042011 019.jpg

Nu een med hakket oksekød, coctailpølser, løg, friske tomater m.v.:

grillpizza03042011 018.jpg

grillpizza03042011 022.jpg

Bundene blev bare gode - og med de "berømte" luftlommer også:

grillpizza03042011 020.jpg

grillpizza03042011 021.jpg

Så blev det til en ægte Roma-Pizza - med parma og æg, OG den gode whisky-os - samt efter bagning, toppet med lidt rucola:

grillpizza03042011 023.jpg

grillpizza03042011 024.jpg

Her een med kalvefilet, hakket oksekød, løg, friske tomater:

grillpizza03042011 025.jpg

grillpizza03042011 028.jpg

Og rosinen i pølseenden - een med peperoni og peberfrugt. Den opmærksomme læser vil nok se, at der mangler et foto af den i "rå" tilstand, men det glemte jeg, da naboen dukke op på den anden side af hækken og spurgte, hvad jeg dog havde gang i på grillen. Og så røg der lige lidt pizza den vej over :-)

grillpizza03042011 026.jpg

En god bagesten på grillen, hæves lidt fra risten - og da den var ca. 330 grader varm, gik jeg igang. Jeg sænkede varmen til 280 grader efter den første pizza, så bund og topping kunne "følges ad".

Hver pizza fik ca. 6-7 minutter - lettere kan det ikke være, medmindre man får sin pizza leveret i en boks ;-)

God forårsdag til alle :-)

/Trine


BURGER-QUEEN
personer
Det skal du bruge:

Kig med længere nede

Sådan gør du:

burgerdelux 010.jpg

Også kaldet: "Junk-food-de-luxe" her i huset.

En lille okse-mignon af tyksteg blev slæbt hjem sammen med diverse andet tilbehør og ingredienser:

burgerdelux 001.jpg

Mignon er et LÆKKERT stykke oksekød, lige så mørt, som oksemørbraden, men mere fast og kraftigere struktur. Og så er prisen helt anderledes, end på oksemørbraden - ca. det halve.

burgerdelux 002.jpg

Den lille roast blev blot krydret med 4-korns-peber og Maldon Seasalt:

burgerdelux 003.jpg

Og så røg den på en knapt 200 grader varm grill i 30 minutter, til den nåede en kernetemperatur på 55 grader - herefter fik den lov at trække i 20 minutter (utildækket, så den ikke bare steger videre), og jeg synes selv, den blev lige, som vi gerne vil have den:

burgerdelux 007.jpg

Mens roasten grillede, forberedte jeg de øvrige ingredienser.

Parmaskinke fik en tur i ovnen, så den blev tørristet:

burgerdelux 004.jpg

Tomatskiver fik en halv skive "ost" (jajaja, jeg ved godt, at "flødehavarti" ikke er ost, men jeg bryder mig IKKE om ost, så den er god til at "gratinere" med):

burgerdelux 005.jpg

"Kaninføde" blev gjort klar:

burgerdelux 006.jpg

Indbagte løgringe kom i ønskebrønden, hjemmelavet 1000-øer-dressing var lavet, salsadip åbnet sammen med en pose saltede taco-chips, og café-brød blev varmet - og snart var det hele klar til anretning:

burgerdelux 011.jpg

Og det blev saftsusme en burger, der netop var en dronning værdig, mente vores søn:

burgerdelux 013.jpg

burgerdelux 014.jpg

burgerdelux 015.jpg

burgerdelux 017.jpg

Nej, seriøst: udtrykket "Burger Queen" stammer fra engang - da ungerne var mindre - og de plagede livet af en vis mor, for at få....... Burger King mad. Jeg lavede hjemmelavede burgers, og sagde: "Værsgo, mine kid, her er Burger Queen"..... og den slugte de med glæde :-) Siden har det heddet sådan, her i huset.

Idag, var det så "de luxe"-udgaven :-)

God håndbold-kamp.

/Trine


Rijs-taffel.
personer
Det skal du bruge:

RIS

Sådan gør du:
Sådan gør du:

 

rijs-taffel 022.jpg

Jeg har fået en "blomst"..... en "nytårs-blomst" endda. Af min mor og hendes søster - en lækker, lille frækkert af en WOK fra Bodum:

rijs-taffel 002.jpg

Den skulle indvies idag, og da der var søndags-åbent i den lokale Føtex Food, gik turen dertil efter rå-varer:

rijs-taffel 001.jpg

Man kan jo servere rigtigt mange ting som tilbehør til sådan en ret - her lagde jeg ud med nogle gulerødder, der fik et hurtigt opkog i Knorr Fond du Chef Vegetable:

rijs-taffel 003.jpg

Jeg valgte at lave to varme wok-retter til menuen.

Den første var "kylling i karry" - og det er den nemme løsning: Uncle Ben's.......

rijs-taffel 004.jpg

Dog med et lille "twist", idet jeg nemlig også serverer bacontern til, som tilbehør. Og hvorfor ikke bruge den gode, røgede smag til kyllingen?

Bacon ristes først i wok'en:

rijs-taffel 007.jpg

Så tilsætter jeg kyllinge-inderfilet'er, en Knorr Fond du Chef Chicken, lagen fra en dåse ananas (det giver så dejlig en sødme), og slutteligt Uncle Bens milde Curry sauce:

rijs-taffel 011.jpg

Anden varme wok-ret er med oksekød og Uncle Ben's sur/sød sauce. Kødet brunes blot i lidt varm olie, en brik Knorr Fond du Chef Beef tilsættes, samt et glas sur/sød sauce:

rijs-taffel 006.jpg

rijs-taffel 012.jpg

Lettere, kan det jo næsten ikke være.

Imens har jeg klargjort små skåle med tilbehør, ligesom lidt "dip" og et lunt flute er klar til servering:

rijs-taffel 015.jpg

Jeg har idag valgt følgende:

  • stegte bacontern
  • ananasringe
  • bouillonkogte gulerødder
  • kokos
  • peanuts
  • sprød peberfrugt i tern
  • smørstegte bananer
  • rosiner
  • babymajs

rijs-taffel 016.jpg

Risene - Bashmati - er kogt og klar til servering sammen med de to varme retter:

rijs-taffel 017.jpg

rijs-taffel 018.jpg

rijs-taffel 019.jpg

rijs-taffel 020.jpg

Og så kunne vi spise......

rijs-taffel 021.jpg

Der var jo mad nok til en sulten hær efter en tur på slagmarken, så i morgen kommer vores yngste og henter "rester" - så har hun og kæresten nem, hyggelig mad i morgen, og formentlig lidt til fryseren også :-)

rijs-taffel 025.jpg

Hav en dejlig søndag aften :-D

/Trine


Pandekageorgie.......
personer
Det skal du bruge:

Se med nedenfor

Sådan gør du:
 
I sidste uge, da vores søn blev student, tog vi på "Creperiet" på Marselisborg Lystbådehavn i Århus, og spiste frokost. LÆKKERT!!!

Med min store 46 cm. pande, tænkte jeg, at jeg da måtte kunne efterligne noget af det på Performeren....... som jeg mildest talt har haft et ambivalent forhold til, fordi jeg ikke kunne få den op i temperatur i vinter.

Jeg fandt en opskrift på madpandekager, hvor der skulle tilsættes enten boghvedemel eller majsmel - jeg valgte det sidste. Jeg undlader dog at indsætte opskriften, da den var "skør" at arbejde med - der var ganske enkelt for lidt ÆG i, fandt jeg ud af, da, jeg senere lavede mine sædvanlige SØDE pandekager til dessert.

Nå, men store madpandekager blev fabrikeret.......

pandekageparty29juni2010 003.jpg



pandekageparty29juni2010 004.jpg



pandekageparty29juni2010 006.jpg



Herefter blev kyllingeinderfilet'er, kun krydret med seasalt, grillet........

pandekageparty29juni2010 005.jpg



Og så blev de tilsat et glas Uncle Bens Thai Curry sauce, og varmet godt igennem på grillen, mens der blev snittet salat, tilbehør og lavet dressing, samt varmet risblanding:

pandekageparty29juni2010 007.jpg



Pandekagerne blev godtnok ikke lige så "fancy" at se på, som på Creperiet, men de smagte dælendytteme HERLIGT :savl1:

pandekageparty29juni2010 009.jpg



Anrettet med salat/dressing i den ene side, og varm "kylling i karry" samt risblanding i den anden side.

pandekageparty29juni2010 011.jpg



pandekageparty29juni2010 015.jpg



Jeg var så letsindig at love "søde pandekager a'la bananasplit" til dessert, så igang med søde pandekager, tilsmagt med kardemomme:

pandekageparty29juni2010 016.jpg



pandekageparty29juni2010 017.jpg



Slet ikke dårligt, sagde de, der spiste dem - jeg sprang belejliget over :roll:

Men dejlig sommerlig middag, mens vi fik 5 regndråber :P

Suppe - med efterårets skønne råvarer.
personer
Det skal du bruge:

Se nedenfor

Sådan gør du:

Årstiden har jo de mest vidunderlige råvarer, og jeg kunne ikke rigtigt beslutte mig for den "traditionelle" gullash-suppe, da jeg ikke er så vild med dåsetomater.... og samtidig lod jeg mig lokke af en veninde, der ofte kommer et  baconstykke i oksekødssuppen.

Hvad gør man så??

MIXER det, da.....

Så afsted på indkøb, det gik - indkøbt blev:

  • kalvebov
  • kraftben
  • et stykke bacon (jeg endte slutteligt med kun at bruge ½ stykke, det kunne simpelthen ikke være i gryden)
  • porrer
  • selleri
  • gulerødder
  • kartofler
  • hvidløg
  • alm. løg
  • blommetomater (i stedet for dåsetomater)
  • små, søde peberfrugter
  • timian
  • salt
  • røget paprika (alm. paprika kan nu gøre det, skulle jeg mene)

 

Kødet skæres i lidt store stykker - det skal trods alt simre længe, og har tendens til at "krympe"..... ligesom urter og grøntsager renses og skæres i grove stykker:

Jeg "snød" lidt, og købte et ægte Alpe-brød, vi skulle spise til. Og imens jeg rensede grøntsager m.v., fik jeg bagt et par æblekager til hundeklubben i anledning af Kongens Elite-oprykning....det er trods alt æbletid i Danmark:

Så er kød og løg lige brunet let af i suppegryden og samtlige ingredienser (pånær tomater og peberfrugter, der tilsættes ca. en time senere) tilsat sammen med vand og lidt salt (vent med at smage til, da det røgede bacon jo afgiver smag).

Det ligner nu lidt en omgang "opvaskevand", men efter ca. 2½ times småsimren, begynder det at ligne noget.....

Kødet er virkelig mørt, og det samme er naturligvis grøntsager og urter. Vær varsom med ikke at røre for meget undervejs, så det "smadres".....

Og her stod jeg så med et halvt stykke røget bacon, jeg egentlig ikke rigtigt vidste, hvad jeg skulle gøre ved - men jeg endte med at "plukke" den skive, jeg tog, i stykker, og hælde det tilbage i min portion suppe. Det smagte dejligt.

En skøn efterårsret, der i den grad gav sved på panden, selvom jeg ikke havde brugt chili.

Velbekomme....

 

/Trine


Taco Tubs m/ Lidt af hvert.
personer
Det skal du bruge:

Følg med nedenfor i opskriften, step by step - men her er et overordnet "vue" over ingredienserne:

Sådan gør du:
 

Fruen her giver den som "græsenke" en uges tid - manden er daffet på hundekursus, og det er skam fint. Hvis ikke det lige var fordi, han har taget min bedste ven, Balloo med. Men jeg forbarmede mig, lod ham få hunden med - det ser sgu så dumt ud, når en grandvoksen mand tøffer rundt med en hundeline, UDEN hund for enden.

Såååå, jeg havde jo forestillet mig en let uge....... men der lægges fint ud med, at ungerne indfinder sig: "Mor, kan vi komme hjem og spise idag"....... jojo, I er da SÅ velkomne.

Så lidt let sommermad, blev det til - TEX MEX.

Jeg har forskelligt grønt, laver en dildcreme, har guachemole og tacosovs - og så svitser jeg noget magert, hakket oksekød, blot med lidt salt, peber samt tex-mex-krydderi, mens nogle kyllingeinderfilet'er bliver sat på grillen et kvarters tid.

Her er det hele ved at være klar til servering - det tog såmænd kun en lille halv time at forberede (gudskelov for jeg "kom til" at tage en "morfar"):

Vi blandede hver især, som vi havde lyst til, og når "skallen" var fyldt, blev den lige kortvarigt sat ud under grillen, så osten smeltede - det var godtnok MUMS da:

Håber, I kan holde varmen, ude i det ganske land - det er da godtnok svedende varmt.

Og det var den her "fætter" også.

God aften :-)

/Trine

Gammeldaws, varm, sur/sød kartoffelsalat m/ pølser.
personer
Det skal du bruge:
  • 1½ kg kogte kartofler
  • 3 dl vand (evt. lys bouillon)
  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • salt, peber
  • 3 løg
  • lidt margarine

Smages til med salt, samt evt. mere sukker lige før servering. Retten må ikke være SUR af eddike alene.

Sådan gør du:

Kartoflerne skæres i skiver, og det samme gælder løgene - pølserne gøres klar til grill/stegning:

Margarinen kommes i en gryde, og heri "klares" de skivede løg, hvorefter vand og eddike samt sukker og friskkværnet peber tilsættes.

Lad løgene koge ca. 5 minutter.

Tilsæt nu de kogte, skivede kartofler, og lad retten simre, til væsken er tyknet, det kan godt tage tid, da det jo er faste kartofler, der bruges.

Imens grilles/steges nogle gode pølser - og det hele serveres med rødbeder, ketchup samt sennep (nej tak, til det sidste):

Nem og forholds billig middagsret, som man faktisk ikke får så ofte mere.

En lille fødselsdagsbuffet - forslag:
personer
Det skal du bruge:

Kylling
Andelår
Kalvefilet
Frikadeller
Parmaskinke
Kogt skinke

Kartoffelsalat

Div. grønt og garniture

Brød - smør - dip

Lad billederne tale

Sådan gør du:

Nedenstående er blot et FORSLAG, og dermed ikke en opskrift - håber, andre kan bruge det som idé og inspiration til en lille buffet.

Anledningen var en lille sammenkomst i forbindelse med sønnens 25 års fødselsdag.

Bordet er dækket, og jeg lægger lige sidste hånd på maden - det lune er i ovnen, og et par kyllinger roterer lystigt på udendørsgrillen endnu:



Lad os starte med et salatfad - en nem måde at lave en "salatbar" på, når det ikke er til så voldsomt mange mennesker:



Hertil blev serveret en dilddressing samt tzatsiki:



Frikadeller SKAL der bare på en buffet, synes vi her i huset:



Og dertil naturligvis en god hjemmelavet kartoffelsalat (opskriften findes i min opskriftsamling):



Andelår, der er forkogt i letsaltet vand, og derefter grillet, plejer også at være et hit:



Og hertil blev serveret en let salat af:

sprød salat,
æble,
forårsløg,
appelsin
valnødder
og så dresset med appelsinsaft og en anelse ahornsirup, mums.



En fin lille kalveryg blev intervalstegt, og anrettet på bund af sprød salat (oups, den forsvandt hel under kødet), slicede drueagurker samt grillede artiskokker og tomat:



Så troede jeg egentlig, at jeg havde købt noget pasta i tomatsovs - dybfrost i Lidl - men da jeg åbnede det, og læste det med "sort" på posen, viste det sig at være italienske GNOCCI - de smagte såmænd fint nok, især til kalven:



Normalt plejer jeg at koge eller stege en hel skinke, men da vi ikke var så mange, havde jeg frekventeret supermarkedets køledisk, og købt en god kogt slagterskinke samt italiensk Parma.

Det blev anrettet med små bundter grønne asparges, omviklet en porrestrimmel for at holde dem - samt scrambled eggs:



Kyllingerne var nu rundtossede nok til at blive taget af grillen, og skindet var så sprødt, at det nærmest "sprak"



Ikke dårligt overhovedet



Et hjemmebagt brød skulle der sørme da også til:



Og således nåede vi at blive færdige med en lille buffet, til gæsterne ankom:





Efter buffet'en, var der kaffe, og hertil skulle vi have en lille kage - blot hjembragt fra den lokale Guldbager:

Marengslagkage med mokkacreme:



Samt jordbærroulade:



Og således endte en dejlig dag:


 
Familiepizza på grill.
personer
Det skal du bruge:

Pizza-kit (dej og tomatsovs)
Ost

diverse fyld, som din mave befaler det

idag brugte vi:

hakket oksekød
coctailpølser
kalkun i strimler
kogt skinke
lufttørret skinke
peperoni
rå løg
friske tomater
basilikum
artiskokker



Sådan gør du:

Først, havde jeg al fyldet klar og parat: Kød for sig:



og toppings for sig:



Dejen, der er rullet på bagepair - foldes ud:



Den gode tomatsovs, der medfulgte, kommes på i et jævnt lag (ikke mange ben i det):



Et jævnt lag ost kommes på:



Og så kommes "fyld" på, som man nu lyster:

Her har vi:

Oksekød
Coctailpølser
Rå løg



Og efter ca. 20 minutter på grillen - på en bagesten - var resultatet dette:



Næste pizza blev med dette:

Kalkun i strimler
Peperoni
Friske tomatskiver, samt
artiskokker, mums:



Og ca. 20 minutter efter:


/Peperonien blev lidt mørk, men smagte nu ganske dejligt.

Den sidste Pizza blev med

- kogt skinke
- lufttørret skinke
- pølser samt
- champignon



Og fik sørme også ca. 20 minutter på grillen:




Og således blev alle mætte endnu en gang.

Turds m/grllmedister
4 personer
Det skal du bruge:

Grillmedister
Røde snackpeber
Pikant ost
Bacon



Salat
Kartofler
Olivenolie
Dressing


Sådan gør du:

Ja, og hvad er nu det for noget: Turds...???  Jeg tror, jeg vil lade det være op til jer selv at google den konkrete betydning af det.....

Nå, men ellers har vi vist været godt rundt i den store verden idag, med vores aftensmad...

Vi starter med det, det handler om, nemlig TURDS - som egentlig hedder "atomic Buffalo turds" - og er amerikansk.

Til denne ret, skal vi bruge følgende:

  • Sød snackpeber - de aflange
  • Pikant krydderost
  • Pølser af een eller anden slags - og her besøgte vi lige et andet land, da det idag blev slagterens krydderpølser, der er pæredanske,
  • Bacon

 

Halvér peberfrugterne,



og befri dem for kerner -

Smør en portion Pikantost i den halve peberfrugt -


Læg pølsen på -



Og omvikl dem med bacon,


sørg for, at det sidder stramt fast, for at det ikke springer af under grillning.


Jeg havde sat nogle rå kartofler over - blot krydret med Maldonsalt og timian, samt friskkværnet peber, og hældt en anelse olie over... Mens disse blev færdige, ligesom Turds'ene blev grillet, gik jeg igang med at finde anvendelse for det brød, der blev lidt ehem.....ja altså.... "for-grillet" forleden, da jeg bagte det.....

Tynde skiver brød, "dresses" med friskpresset citronsaft, god olivenolie, og drysses med Maldon salt.







Brødskiverne grilles, og serveres med persillepesto - oups, et smut til Støvlelandet kom vi så også.

Der blev sat diverse BBQ-sauces på bordet, samt tzatziki - ja, nu er vi så en tur i Grækenland.

Og lidt salat skulle vi da også have til.


Alt i alt - ikke Jules Verne - men en tur rundt i forskellige lande...... det var ikke så dårligt, skulle jeg hilse og sige.

TEX MEX
personer
Det skal du bruge:

Pst.... det står altsammen nedenunder i opskriften

Sådan gør du:
 

For nogle dage siden nærmest faldt jeg over et stykke oksefilet, næsten billigere, end hakket kød. Samtidig havde pgl. supermarked tilbud på alverdens ting og sager til Tex Mex - så det blev lørdagens menu her i hytten.

Den gode oksefilet blev "pelset" - altså befriet for fedtkanten:

Herefter blev den skåret i pæne strimler, mens jeg samtidig forberedte til nachos samt tilbehør til retten iøvrigt.

Kødet blev brunet/stegt på en rygende varm jernpande - og JA, den opmærksomme læser vil se, at det foregår UDENDØRS PÅ GRILL - man skal ikke være så "traditionsbunden", at man tror grillmad kun er noget, man får på en varm sommerdag.

Kødet blev blot krydret med lidt salt og så "Fajitas"-blanding.

Mens kødet stegte udenfor - og hele nabolaget kunne dufte det, heheh - forberedte jeg salat samt diverse dips:



De sidste par minutter, mens kødet trak, røg nachos m/ Cheddar ost på grillen, ligesom Tortillas blev varmet (pak dem ind i bagepapir, 4 ad gangen, så bliver de dejligt varme, og IKKE hårde).

Og så var vi klar til at spise - behøver jeg at sige, at sveden kom på panden? Ja ikke stegepanden, klovn!!!!

Retten kan også med fordel laves med hakket, brunet oksekød eller kyllingefilet.

 

Quesadillas
personer
Det skal du bruge:

Hvedetortillas
Mozarellaost
Oksekød
Skinke
Æg
Rød Mælk
Div. salater og grønt
Tomatsovs
Creme Fraice Dressing

Sådan gør du:
Ja, hvad er nu det for noget? Quesadillas?

Jeg ved ikke liiige, hvad der gik galt den dag - lækkersult eller tankerne helt andre steder, hvor de ikke skulle være?

I hvert fald tænkte jeg, at jeg ville lave MADPANDEKAGER  ... inspireret af et nyligt besøg med en veninde på Creperiet på Marselisborg Lystbådehavn i Århus.

Jeg ville lave med både skinke samt kødsovs, og da jeg havde en lækker kryddersprængt skinke på ca. 1200 gr. fra Supermarkedets slagter (og det er premium kvalitet, ikke pumpet, no thanks), hvorfor så købe pålægsskinke?

Så den lille skinke røg på grill i ca. 50 min. - dertil ville jeg servere scrambled eggs og asparges.

Så købte jeg en pakke magert, hakket oksekød, der blev stegt på en rygende varm wok, tilsat hakket løg, hvidløg, salt, peber, lidt vand samt Princip Napoli Tomatosauce...... og kogt ind til ret fast konsistens.

Ja, jeg fik da godtnok lidt ingredienser stablet på benene - og det er altså ikke skidesmart, når man bliver "doven" undervejs....

Okay, den dovenskab, rådede jeg bod på ved at springe madpandekagerne over. Jeg havde nogle tortillas i skabet, og de måtte udgøre det. Jeg synes dog, det er en lidt kedelig "affære", så jeg lavede dem på "mexikansk" - altså som "quesadillas"....... hvilket vil sige, fyldt med

  • tomatsovs
  • skivede løg
  • frisk mozzarella

Herefter bliver de lukket sammen, og så grillet, til de er gennemvarme, og osten er smeltet.




Ved egentligt ikke, når det kommer til stykket, om det ikke havde været hurtigere at bikse nogle madpandekager sammen........

Nå, men begge varianter blev altså serveret med

  • mixed salat af iceberg, ruccola, tomat, majs, agurk, samt
  • en sjat hjemmelavet creme fraice-dressing

Den med stegt skinke, blev som sagt serveret med scrambled eggs samt asparges og tomat......


Og den med kødsovs blev serveret med syltede peberfrugter og rå løgringe.



Tjah, helt så "enkelt" var det jo så trods alt ikke - men lækkert, dog.

Grillspyd
personer
Det skal du bruge:

Alt for mange forskellige ting

følg med nedenfor

Sådan gør du:

Igår havde vi jo gæster til grillmad, og jeg havde fået lavet en ordentlig skudefuld kartoffelsalat. Den var god, så jeg syntes ikke, den skulle gå til spilde, så den blev gemt til idag.

Og hvad finder man så på til sådan en "fætter"? Jeg tænkte på pølser, njah..... nå, hvad så med en mørbradbøf? Mjah..... "Fru G...... bestem dig, en god hakkebøf": noooooo......... okay valget faldt på "lidt af hvert" - nemlig MIXED GRILL på spyd....

Så jeg tog følgende:

  • peberfrugt
  • skalotteløg
  • cherrytomater
  • champignon

Jeg skar peberfrugterne i ret store skiver (de "krymper" under grillning) - og et godt tip er at give skalotteløgene et hurtigt "opkog", så er de meget lettere at pille:

Så havde jeg følgende kød:

  • "Store Goliat"-pølser - der blev skåret i ret store stykker,
  • magert, hakket oksekød,
  • svinemørbrad,
  • kebabmarinerede tykstegsbøffer, samt
  • kyllingeinderfilet

Det blev "delt" i passende stykker, samt trillet til kugler:

Jeg har nogle kraftige spyd, og HUSK AT OLIERE DEM, før kød og grøntsager kommer på.

Kød og grøntsager blev sat på skiftevis:

Herefter kom det på en meget varm grill, og blev penslet med en god krydderolie, og grillet:

Lidt brød og "dip" - i form af Aioli (hvidløgsmayo) og grøn pesto - skulle vi også have:

Samt gode, dejlige SAMSØ-asparges, omviklet med "naturens eget krydderi": bacon  (en enkelt "farisær" har vist sneget sig op på bakken) og grillet:

Og så er vi vist klar til at gå tilbords:

Det kan varmt anbefales, skulle jeg hilse og sige.

Fyldig omelet.
personer
Det skal du bruge:

Æg
Rød mælk,
Salt, peber, hvidløgspulver

Skinke
Brunchpølser

Kartofler
Peberfrugt
Porrer/løg

Tomat, agurk, purløg

og med garanti en masse andet, der fremgår af opskriften og fremgangsmåden

Sådan gør du:

Jeg havde en rest kartofler tilbage fra igår, og besluttede mig for at lave en FYLDIG omelet:

Hertil valgte jeg følgende:

  • Kogte kartofler,
  • Kogte gulerødder
  • Kogt broccoli
  • Løg

Og så ville jeg - i stedet for bacon - servere grillede skinkeskiver samt små brunchpølser.

Grøntsagerne forkoges i letsaltet vand, kartofler og løg skives, og en god æg-masse laves af

  • æg
  • rød mælk
  • et par spsk. mel
  • salt, peber og hvidløg (eller hvidløgspulver)

Alt kommes i en smurt foliebakke, og sættes på en ca. 200 grader varm grill (indirekte varme, dvs. IKKE direkte UNDER formen) i ca. 25-30 minutter:

Istedet for bacon, købte jeg en skinke på ca. 1200 gr. - vi fik godtnok hamburgerryg igår, og det minder jo lidt om hinanden, og alligevel ikke, da jeg skar skinken i skiver, der blev grillet:

Serveres med lidt ristede brunchpølser, samt agurk, tomat og rigeligt med purløg:

God, fyldig omelet, selv for en "handyman"......


 

SVENSK pølseret
personer
Det skal du bruge:

Hvad der skal bruges, fremgår af opskriften nedenunder

Sådan gør du:

Igår skulle det være let, så valget faldt på SVENSK PØLSERET - et hit hos alle her i huset. OGSÅ udenfor - ældstesønnen vil gerne have "rester" dagen derpå.

Hvad skal vi så bruge?

Tjah.......

  • kogte kartofler
  • pølser
  • krydderier (paprika, salt, peber)
  • rød mælk
  • løg
  • ketchup

Løg snittes, pølser skæres i passende stykker og kartoflerne skæres ligeledes i skiver. (Vel næsten logik for perlehøns).

Det var en ordentlig portion, jeg gik igang med - 1,7 kg. kogte kartofler, og 1.5 kg. pølser, så jeg valgte at lave det i en MEGAfolieform på grillen.

Lidt margarine smeltes, og løgene "klares" deri - de må IKKE blive brune......

Tilsæt de skiveskårne pølser, og lad det hele brune let.......

Tilsæt derefter krydderier (paprika, eller - som jeg brugte - All Round fra Santa Maria), samt en god ketchup:

Tilsæt nu "Rød mælk".......

Og endeligt kartoflerne.......

Og lad det hele småsimre, til "sovsen" er tyknet og retten er gennemvarm.

Serveres med drysset persille og evt. lidt salat for dem, der er til den grønne bølge.

 

Jambalaya
personer
Det skal du bruge:

Der er rigeligt at vælge mellem - det står altsammen i opskriften nedenfor:

Sådan gør du:

På ferien i Dubai købte jeg en god portion ægte, iransk safran, og har allerede delt rundhåndet ud af den.

Idag ville jeg prøve den selv.

Jeg har altid været ret fascineret af "Paella", men har ikke kunnet få mig selv til at spise det, da jeg synes, det stinker af "sure tæer". Men FLOT, ser det da ud.

Der findes en Vestindisk, moderat udgave af det, Jambalaya - hvor ideen egentlig er: Brug, hvad du har! Hm......hvorfor gik jeg så specifikt på indkøb efter det??

Det kan laves på mange måder, med alt fra skinketern til chorizopølser - til min version, der bestod af kylling og Vamei-rejer samt Læsø-hummer.

Her har vi hovedingredienserne (men KUN fantasien sætter grænser)

  • Kyllinge-inderfilet
  • Vamei-rejer
  • Læsø-hummer
  • Ris
  • Diverse krydderier
  • Hvidløg
  • Hønse-/kylling-bouillon
  • Løg
  • Peberfrugter
  • Majskorn
  • Ærter
  • Citron
  • Safran
  • Brun farin

Grøntsagerne snittes, og alt klargøres, så det kan svitses - jeg valgte at lave det på grill, da jeg kan have en ret stor foliebakke på den - min portion var lidt rigelig.

Først brunes de delte kyllinge-inderfilet'er, der er krydret med blot salt og peber, af i god olivenolie. Når de er brunet, tages de fra varmen.

Dernæst "klares" alle grøntsagerne - de må IKKE blive brune. Krydres med de krydderier, du har valgt (jeg brugte "AllRound" fra Santa Maria samt lidt koncentreret tomattapenade, hvidløg og salt og peber).

Så tilsættes hvidløg og ris samt en god hønse-/kyllinge-bouillon, der er tilsat et par tsk. brun farin (det runder smagen af).

Retten simrer nu ca. 20-25 min. - til risen er svulmet op og kogt færdig. Der skal evt. spædes til med mere bouillon/vand undervejs, den må ikke være FOR tør, ej heller for våd.

Når ris/kylling er færdig, lynsteges store Vamei-rejer (jeg har fjernet halen først) i hvidløgssmør, samt Læsø-hummer, dresset med citronolie.

Det hele anrettes på en tallerken, evt. med lidt salat - hvidløgssmør fra de lynstegte rejer hældes over, og brød serveres til.


Fondue
personer
Det skal du bruge:

MASSER af kød

(men tjek lige nedenfor også)

Sådan gør du:

I morges, klokken var ikke engang halv ti - tikkede en mail ind:

"Vi vil gerne komme i aften og spise din dejlige mad ;-)

Hvornår skal vi komme? hihi - Eller, hvornår åbner I. Må hellere spørge på den måde ;-)

Kan vi reservere overnatning? :-oP ?"

Det var fra vores yngste og hendes kæreste.....

Svar retur:

"Kære frk. G.

Vi bekræfter hermed Deres reservation af 1. stk. hotelværelse for een overnatning, samt middag i restauranten.

De bedes henvende Dem i receptionen for indskrivning ved ankomst.

Best regards

Gxxxxx Family Hotel Group"

Og SÅ var det lige jeg tænkte: De skal saftsusme selv komme til at lave maden!

Og hvad er det mon så liiiiiige, vi skal have?

Jo, en god omgang fondue. Vi sidder alligevel altid og hænger i timevis over maden, når de kommer hjem, og så kan vi ligeså godt lave det hyggeligt med noget "gør-det-selv"-food :-)

Okay, lidt forberedelser skulle der jo til, salat, kartoffelsalat, champignonfyldte pastaplader m/tomatsovs, og så kan de få lidt godt brød og nogle P-fritter til. Det er jo "unge mænd" i voksealderen, nogle af dem (*hosthost* ta' lige den, ægtemand *g*)

Mon DE så serverer morgenmad for OS i morgen?


Best pizza in town.
personer
Det skal du bruge:



Kig lige med i opskriften.

Sådan gør du:

Jeg burde ansættes som "produkt-tester" i detailhandlen......jeg har et udpræget gen for at opsnuse nye varer, og er ikke bange for at teste dem. Faktisk kan jeg ikke lade være *s*

Forleden så jeg i Føtex' køledisk nogle nye pizzabunde MED tomatsovs på. De var ultratynde, og igår måtte de da lige testes.

Ost og lidt godt fyld - efter smag og behag - skulle der til.

Nu, jeg var igang, kunne jeg ligeså godt lave rigeligt - så der blev til en bette buffet SAMT til de forhadte madpakker til idag.

Her med Kebab og løg.

Oksekød og pølser.

Kogt skinke, pølser og tomat.

Seranoskinke og peperoni.

Og efter ca. 10 min. i en brandvarm ovn, så de således ud.

Velbekomme - mindre end ½ time tog det - og de var lækre, tynde og sprøde.


 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Miam | Svar 27.12.2009 03.17

Mange tak for den gode opskrift!! Suppen er virkelig god og jeg fik meget ros for den! Min mand kunne ikke få nok
Igen mange tak!!

Miam | Svar 20.12.2009 18.47

Jeg er ikke helt med på om det bacon til suppen er fra det stykke der ikke kogte med eller..

Trine 26.12.2009 14.04

Hej Mia - det er det kogte stykke bacon, der serveres i skiver ved siden af. Man kan også skære det i tern og komme det tilbage i suppen.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side