Opskrifter
Slankeren..........

Endnu een af de lette: Stjernelaks.....
personer
Det skal du bruge:

Det står lige nedenfor

Sådan gør du:

laksemuffins 018.jpg

DELLESTJERNER.

Ja, nogle ynder at kalde dem "laksemuffins". Jeg har aldrig kunnet fordrage fiskefrikadeller, men har altid syntes, det lød "voksent" at spise sådan nogle - derfor er min ret altså "DELLER", og da de er stjerneformede, tjah..... så giver resten sig selv.

laksemuffins 002.jpg

2 laksefilet uden skind skæres i grove tern.

En stor bakke champignon renses og skives (der var 500 gr., men det var for meget).

1 pose bladspinat m/ 400 gr. optøes.

Og desforuden skal der bruges:

  • salt, peber, paprika (eller AllRound)
  • citronsaft
  • dildspidser

samt til tilbehøret:

  • et løg i tern.

laksemuffins 003.jpg

Champignon til dellerne, ca. 200 gr., tørristes på en pande og krydres godt med salt og peber.

Laksetern blendes groft.

Den blendede laks tilsættes de ristede champignon, ca. 150 gr. spinat (knuget fri for væske), citronsaft, paprika/Allround, og smages til med salt og peber:

laksemuffins 008.jpg

laksemuffins 009.jpg

Fiskefarsen kommes i 6 små muffinsforme:

laksemuffins 012.jpg

laksemuffins 013.jpg

De sættes i en 200 grader varm ovn, og bages i ca. 20 minutter.

Imens lavede jeg tilbehøret:

Resten af champignons blev ristet og krydret, et løg samt resten af spinaten blev tilsat, og det fik lov at simre, til det var mørt.

En stor bøftomat blev skåret i skiver, en lille dåse bønner hældt over sammen med lidt olie-/eddike-dressing, og pyntet af med en kogt porre fra dagen før:

laksemuffins 004.jpg

laksemuffins 007.jpg

Så er dellerne færdige......

laksemuffins 015.jpg

Blev anrettet på en tallerken med et par skiver gravad laks, tomat-/bønnesalaten, den "ristede" spinatblanding samt lidt tzatziki:

laksemuffins 016.jpg

laksemuffins 017.jpg

Og påny fik maven nok, før øjnene. En dejligt, og velsmagende, sundt måltid mad.

God aften :-)

/Trine


Kåldolmerfarseretporreisvøb.......
personer
Det skal du bruge:

Jow, den er god nok

Sådan gør du:
 
Ja, jeg er hverken fuld [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] , tosset( :?: ) eller har fået solstik 8) .... men sådan går det, når man ikke kan beslutte sig ;-) Og beslutte sig til hvad?

Joh, valget stod mellem "kåldolmere" eller "farserede porrer"....... og hvad pokker, hvorfor ikke forene det? Og "svøb" smager jo altid dejligt :savl1:

Hjembragt blev:

- spidskål,
- gulerødder,
- porrer
- kyllingefars,
- parmaskinke,

og hvad der så ellers lige skulle bruges......

kåldolmerfarseretporreisvøb 001.jpg



En ganske almindelig frikadellefars (af kyllingekød) blev rørt, godt med peber og løg i, et enkelt æg og kun lidt mel - INGEN væske.

kåldolmerfarseretporreisvøb 002.jpg



Et pænt stort spidskål blev rengjort og flækket - og jeg lod stokken sidde i, så bladene ikke skred fra hinanden. Kom det i en gryde med koldt, letsaltet vand, og da vandet var i kog, slukkede jeg og lod kålen trække, så den blev mør:

kåldolmerfarseretporreisvøb 004.jpg



Gulerødder blev strimlet og porrer kogt:

kåldolmerfarseretporreisvøb 006.jpg



Og nu kommer så forklaringen på det hjemmebryggede navn - kåldolmer-farseretporre-i-svøb: .1%¤

En kåldolmer er jo kål med "indbygget fars" [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]. En farseret porre er en porre INDENI farsen...(min moster forsøgte godtnok, som nygift i 60'erne, at proppe farsen INDENI porren, men hendes mor fik hende på andre tanker :-o )

SÅ..... :idea:

Here we go.......

"Indmaden" blev taget ud af spidskålen, og lagt tilbage i kogevandet, til senere servering:

kåldolmerfarseretporreisvøb 005.jpg



Lidt af den strimlede gulerod blev lagt i hver kål-halvdel, for at give det lidt farve :P

kåldolmerfarseretporreisvøb 009.jpg



Et stykke bagepapir - som "styreaggregat" - blev gjort klar. Herpå lagde jeg halvdelen af farsen, og ovenpå 2 kogte porrer:

kåldolmerfarseretporreisvøb 007.jpg



Resten af farsen kom ovenpå porrerne, og det blev formet til en lukket farsklump :shock:

kåldolmerfarseretporreisvøb 008.jpg



Den ene halvdel af kålet blev lagt ovenpå farsen, der herefter lempeligt ved hjælp af bagepapiret blev vendt, hvorefter den anden halvdel blev lagt på:

kåldolmerfarseretporreisvøb 010.jpg



Det hele blev - igen ved hjælp af bagepapiret - lempet over i en foliebakke:

kåldolmerfarseretporreisvøb 011.jpg



Og nu skulle min "kåldolmerfarserede porre" have sit svøb - en pakke parmaskinke i tynde skiver, blev lagt ovenpå:

kåldolmerfarseretporreisvøb 012.jpg



Efter en god time på grillen ved ca. 180 grader, kunne jeg løfte "sjoveren" ud af foliebakken 8)

kåldolmerfarseretporreisvøb 014.jpg



Og rette min tallerken an med "indmaden" af spidskålen, resten af de strimlede gulerødder, tzatziki fra igår, og sørme om der ikke også var en rest vindruesalsa - jeg nuppede det hele :-D[smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

kåldolmerfarseretporreisvøb 015.jpg



Det er nok det bedste måltid i den lette genre, jeg har sat til livs, og jeg kunne slet, slet ikke tømme den tallerken. Herligt, smagte det :savl1:

kåldolmerfarseretporreisvøb 016.jpg



kåldolmerfarseretporreisvøb 018.jpg



kåldolmerfarseretporreisvøb 020.jpg



Og så er der nok til imorgen også .1%¤

_________________
/Trine :)
Spinatomelet og skinkeruller.
personer
Det skal du bruge:

 der står lige dernede.....

Sådan gør du:
 

spinatomelet16072010 008.jpg

Idag stod den på pyllegok-æg.

Jeg futtede i Lidl efter deres dejlige delikatesseskinke - frisk spinat havde de desværre ikke, så jeg endte med at købe en bakke "baby-leafs", de måtte kunne bruges (og det kunne de):

spinatomelet16072010 001.jpg

½ hakket løg og et par gode håndfulde baby-leafs blev "svitset" i en tsk. oliemargarine i en gryde, godt krydret med salt og friskkværnet peber.

3 æg blev krydret godt og tilsat en skvæt vand. Det så godtnok noget "slattent" ud, når jeg er vant til at bruge "rød mælk"...... jeg kunne have valgt at bruge mælk, men jeg ville hellere "spare" de kcal., så der blev "råd" til et drys parmesanost på toppen :-)

I forvejen var jeg lidt loren ved tanken om 3 æg, og den energi, jeg dermed skulle forbrænde; men jeg skulle jo kunne fylde formen, uden det blot blev en pandekage. Jeg kunne glemme alt om de spekulationer, for jeg kunne alligevel kun spise halvdelen, da det kom til stykket ;-)

Ægmassen røg i en meget-lidt-smurt foliebakke, blev tilsat spinat/løg-blandingen samt en tomat i meget tynde skiver, og drysset med parmesan:

spinatomelet16072010 002.jpg

spinatomelet16072010 003.jpg

Ud på grillen med den - og her fik den lov at stå og hygge sig ligeså stille en tyve minutters tid.

Imens plumpede jeg et par friske, hvide asparges i letsaltet vand - da det kogte, slukkede jeg, og lod blot aspargesene stå i kogevandet, til omeletten var færdig.

Et par skiver af den gode skinke, fik hver en skefuld hjemmelavet tzatziki og et godt drys purløg, samt de friske asparges, og blev lavet til dejlige ruller.

Så er omeletten færdig:

spinatomelet16072010 004.jpg

spinatomelet16072010 006.jpg

Og jeg er klar til dagens højdepunkt - aftensmaden :-)

spinatomelet16072010 007.jpg

Hav en god aften :-)

/Trine

Super Karla's blomkålsmos.....
personer
Det skal du bruge:

Pift kig længere nede

Sådan gør du:
Sådan gør du:
Yes, endnu en optursdag - og det lykkedes mig andetsteds at få tilnavnet: "Super Karla", fordi folk kan mærke, jeg ganske enkelt bobler over den nye "linie", jeg har lagt :lol:

Idag blev det til "fyldt kyllingebryst" - omend jeg også fik kylling igår (men hvem kan smage det i frikadunser?) 8)

Jeg ville fylde kyllingebrystet med lidt soltørret tomat og forårsløg, og pakke det ind i to skiver parmaskinke - ikke noget, der forstyrrer kalorietallet voldsomt ;-)

blomkålsmoskylling 001.jpg



Som tilbehør, ville jeg servere en tomatsalat af små thai-tomater, samt "blomkålsmos", og da jeg også havde spidskål og tzatziki tilbage fra igår, røg det med i "baduljen" :-D - Jeg har for år tilbage brugt Vægtkonsulenternes program, og jeg forsøger såvidt muligt at bruge NOGLE af deres udmærkede tanker, så som masser af grønt, og meget lidt brød, pasta, kartofler og ris.

Kyllingebrystet - et gevaldigt et af slagsen på over 200 gr., blev flækket på "sommerfugle-manér":

blomkålsmoskylling 002.jpg



Fyldt, og rubbet med SR-AllPurpose, og pakket i Parmaslåbrok:

blomkålsmoskylling 004.jpg



Røg på grillen, indirekte, og små 200 grader, i en god halv time.

Imens lavede jeg tomatsalat (dressingen var et brev Knorr tomatsalatpulver tilsat 2 spsk olie, 3 spsk vand og 1 spsk hvidvinseddike samt et squizzzzz akaciehonning for at give bare lidt sødme) - tomater og løg samt purløg blev blot vendt i dressingen for at give smag, så det er begrænset, hvor meget, der "hang ved" ;-)

Så kom turen til blomkålsmosen, hvilket er noget, jeg aldrig har lavet før. Jeg havde en formodning om, at det ville blive noget "sjasket", tyndtflydende stads, så jeg "flottede" mig og kom en mediumstor kartoffel i, samt 5 gr. hvidløgssmør (jeg afskyr minarine, så bær over med mig :savl2: ) - krydrede med salt, peber og Aromat. Og fik den MEST DELIKATE MOS, jeg til dato synes at have smagt. Næste gang, undlader jeg smør, og jeg tror heller ikke, jeg behøver kartoffel for at få det til at hænge sammen. Hold da op, det smagte dejligt.

blomkålsmoskylling 005.jpg



Kyllingen er færdig:

blomkålsmoskylling 006.jpg



Og jeg vælger at skære den i skiver, da jeg på forhånd kan se, at det kan jeg altså ikke klemme ned.

blomkålsmoskylling 009.jpg



Værsgo, klar til servering med gårsdagens rester:

blomkålsmoskylling 007.jpg



Igen: HUSK at krydre godt - her mosen med et drys All-Round:

blomkålsmoskylling 008.jpg



Tomatsalaten på bunden af spidskål fra igår:

blomkålsmoskylling 010.jpg



Og slutteligt, gårsdagens tzatziki:

blomkålsmoskylling 011.jpg



Og IGEN kunne jeg ikke spise op [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] - lidt ærgeligt, for det smagte herligt :lol:

Kyllingedeller og spidskål - den sunde linie fortsætter.
personer
Det skal du bruge:

Ned, ned, ned

Sådan gør du:
 
NU letter jeg snart [smilie=bluecolorz5_pdt_07.gif] - selvtilfredsheden kender INGEN grænser. Jeg finder udfordring i at lave kaloriefattig mad....... UTROLIGT!!! (bare rolig, jeg har ikke fået solstik, det skal nok gå over igen :oops: )

Dagens "høst", med henblik på at lave kyllingefrikadeller og spidskål.

kyllingedeller14072010 001.jpg



450 gr. magert, hakket kyllingekød, blandes med:

- 1 hakket løg,
- 2-3 fed hvidløg,
- klippet purløg,
- 1 rød peberfrugt i tern,
- 1 lille æg
- ca. 3 spsk. melblanding (græsk fra Frikalet)
- salt, peber

kyllingedeller14072010 002.jpg



kyllingedeller14072010 003.jpg



Sådan!

kyllingedeller14072010 004.jpg



Af denne portion fik jeg 12 "frokostdeller" - som blev forstegt på en pande, der kun lige er smurt med magarine, for at dellerne ikke hænger i - de skal IKKE steges færdige, husk, det er jo trods alt sommer, så grillen er tændt :lol:

kyllingedeller14072010 007.jpg



De forstegte frikadeller sættes på et spyd, skiftevis med små snacktomater, og grilles, til dellerne er gennemstegte og tomaterne lidt grillede.

Imens koges et flækket spidskål i grøntsagsbouillon (Knorr chef fond vegetable) sammen med et bundt forårsløg, ligesom en portion små snackgulerødder koges let.

En dejlig portion frisk, hjemmelavet tzatziki er også fremtryllet, og snart kunne jeg indtage dagens sunde måltid:

kyllingedeller14072010 008.jpg



Krydderier er et MUST, når man er på lowfat kost, ellers kan man ligeså godt stikke tungen ud af vinduet, og falde i det første, det bedste hul :savl2::oops: - så spidskålet fik et drys Santa Maria Allround - mums :savl1:

kyllingedeller14072010 009.jpg



Dejligt tilbehør i friske farver:

kyllingedeller14072010 010.jpg



Og gode, krydrede kyllingefrikadeller på spyd:

kyllingedeller14072010 011.jpg



kyllingedeller14072010 013.jpg



Bliver vist nødt til at lægge nogle deller i fryseren, for jeg kunne kun spise 4 - ved ikke lige, hvad der sker, for normalt rækker 450 gr. kød her i huset jo som en skrædder et vist sted. Okay, middagen var også kun til mig selv, men alligevel :-D

God sommeraften til alle :P
Øjne på stilke - fisk i folie.
personer
Det skal du bruge:

Smut lige etagen nedenunder

Sådan gør du:
 

fiskifolie13072010 011.jpg

Manden er draget på sin årlige "ferie" med hunden, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at "skrumpe den" lidt?

Fisk er, hvad jeg havde lyst til idag - så hjembragt blev 1 kg. frosne Pangasius fisk fra INCO, ligesom en pakke store tigerrejer også kom med i vognen.

Herudover havde jeg:

  • hjertesalat
  • purløg
  • forårsløg
  • thai-snack-tomater og'
  • citron.

fiskifolie13072010 001.jpg

Pangasius smager faktisk ikke af fisk, og det er en dejlig, fast filet, der kan anvendes på mange måder:

fiskifolie13072010 002.jpg

Jeg startede med at røre en "citronsovs", og sætte den på køl:

  • 3 dl. græsk yoghurt,
  • revet skal af ½ citron
  • saft af ditto
  • 2-3 tsk. akaciehonning
  • tilsmages med salt og peber efter smag.

fiskifolie13072010 003.jpg

fiskifolie13072010 004.jpg

Hjertesalaten blev skyllet og bladene delt, ligesom de øvrige grøntsager blev gjort klar:

fiskifolie13072010 005.jpg

Et stort stykke staniol fik selskab af et stykke bagepapir (så er man fri for, at fisken hænger i uden brug af olie). Herpå blev lagt de løse hjerteblade, der så danner en bund af "kål", ovenpå fisken, der krydres godt, og slutteligt grøntsager, som man nu måtte behage. Det hele dresses med friskpresset citronsaft:

fiskifolie13072010 006.jpg

Laves til en pakke, og kommes på grill eller i ovn i en lille halv time ved knapt 200 grader:

fiskifolie13072010 007.jpg

Sådan....... ikke noget overflødigt væske, der supper rundt:

fiskifolie13072010 008.jpg

Lækker, forholdsvis "tør" fisk - forstået på den måde, at den ikke er "vandet", som foliebagt fisk sommetider kan blive:

fiskifolie13072010 010.jpg

Jojo, øjnene stod skam på stilke på de tigerrejer, der fandt nåde for grillens varme:

fiskifolie13072010 011.jpg

Men lækre blev de, da de blev pillet:

fiskifolie13072010 012.jpg

Og den kolde "citronsovs" var delikat til dette enkle, meget kaloriefattige og mættende måltid:

fiskifolie13072010 013.jpg

Og lækkert præsenterede det sig faktisk også, hvis jeg selv skal sige det:

fiskifolie13072010 009.jpg

Retten kan varieres i det uendelige, ved at ændre på de tilsatte grøntsager, ligesom man een dag kan krydre med paprika, en anden med karry, en 3. dag med krydderurter etc.

God aften :-)

/Trine

Fisk i folie på grill.....
personer
Det skal du bruge:
  • en frossen pangasiusfilet
  • en herrestor bøftomat
  • iceberg
  • forårsløg
  • Gl. Estrup gulerødder
  • minimajs
  • citron
  • dild

Sådan gør du:
Jeg er "græsenke" for tiden - og vil udnytte muligheden for lige at få lidt talje tilbage......

Havde derfor - lidt spontant - besluttet mig for en fisk i folie.

Så skete der det, at datter og svigersøn meldte deres ankomst, så hurtigt på hovedet i fryseren efter et par svinemørbrad, der blev lavet i "gryde" - på grill.

Men tilbage til min fisk...... Jeg ville have den i folie, og selvom det skal være en "slanker", så husk lige at oliere foliearket lidt, ellers hænger fisken i.

Fisken var stadig dybfrossen, og da jeg af erfaring ved, at Pangasius afgiver enorme mængder væske, lagde jeg den i bunden, så den ikke "slaskede" det grønne til. Krydrede godt med hvid peber (*host* den er stærk, eller kom jeg bare for meget på, for at man kunne SE det?) og Maldon salt:

"Skvissede" frisk citronsaft over og puttede det snittede icebergsalat ovenpå fisken:

Herpå lagde jeg 3 TYKKE skiver bøf-tomat:

Og sluttede så af med et par minimajskolber, halverede rå gulerødder, snittede forårsløg samt godt med frisk dild.

Endeligt lagde jeg nogle få tynde skiver lufttørret skinke på - for at give lidt smag til den ellers ferske fisk:

Lukkede foliepakken - der var STOR - men tro mig, det svinder meget, når det "falder sammen".

På grill - sammen med "ungernes" gryderet:

Og efter ca. 30 minutter ved indirekte varme, var retten færdig - og helt som ventet, fyldt med "saft":

Jeg hældte det meste af "saften" fra, og så var der klar til servering:

Og jo, den er god nok, der ER fisk nedenunder:

Kan glimrende serveres med f.eks. hjemmelavet tzatziki, hvis man ønsker lidt "dip" til - men ellers en smagfuld og saftig ret i den megalette kalorieafdeling.

God aften :-)

/Trine


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side