Opskrifter
Når noget sker uventet.

Sådan kan det jo gå.
personer
Det skal du bruge:

Prøv at kigge nedenfor

Sådan gør du:
En "3-trins raket"..... og når planerne skrider....
personer
Det skal du bruge:

Se nedenfor

Sådan gør du:

fyldtmørbrad11maj 031.jpg

Tirsdag her i huset er lig med hundetræningsaften. Oprindeligt havde jeg troet, at vi kun var 3 til spisning igår, så mandag kunne jeg ikke styre min trang til at teste nye produkter, men købte en serie fisk til grill, og lagde i køleskabet:

fyldtmørbrad11maj 005.jpg

Planen var så, at vi blot skulle have grillet fisk, salat og brød. Men i tirsdagens løb blev det klart, at vi ville blive 5 til spisning.

Okay, jeg havde et par mørbrad tilbage fra week-enden, og diverse andre ting - så man kan sige, at jeg benyttede lejligheden til at "rydde op i køleskabet", og så måtte fisken række til os alle, da den altså SKULLE BRUGES!

Men hovedretten ville så  blive: Fyldt Mørbrad på grill:

fyldtmørbrad11maj 002.jpg

Lad os tage forretten først - det plejer man vist ;-):

Jeg rørte først en "urtecreme" af:

  • creme fraiche 18%
  • 1 brev Dild Dip - så behøvede jeg kun tilsætte lidt salt
  • friskhakket persille, purløg og dild:

fyldtmørbrad11maj 006.jpg

Cremen blev sat på køl, og jeg tog fisken i nærmere øjensyn.....

fyldtmørbrad11maj 041.jpg

Der var hvidløgsmarinerede "halerejer":

fyldtmørbrad11maj 040.jpg

Hvidløgsmarinerede "butterflyrejer" (måden, de er skåret op på):

fyldtmørbrad11maj 038.jpg

Samt fiskeruller af rødspætte.

fyldtmørbrad11maj 039.jpg

Der var intet fyld i disse ruller, så jeg "dressede" dem med lidt olivenolie, friskkværnet peber, salt, friskpresset citronsaft, samt en tomatskive og frysetørret dild:

fyldtmørbrad11maj 047.jpg

(senere, da jeg skulle servere, undrede jeg mig over "tykkelsen" på den ene fiskerulle - det viste sig, at der UNDER den lå en pose med krydderolie - GODT, jeg ikke havde fuldt drøn på grillen, hahah)

Fiskebakkerne røg på grillen 10 minutter før vi skulle spise:

fyldtmørbrad11maj 049.jpg

Og så var der snart "forret":

fyldtmørbrad11maj 050.jpg

fyldtmørbrad11maj 051.jpg

Blev serveret med nogle "grill brød", der kan købes på dybfrost:

fyldtmørbrad11maj 052.jpg

Nå, men jeg stod jo ikke med hænderne i siden og ventede på, at fisken skulle på grill.......

I mellemtiden tilberedte jeg hovedretten.

2 svinemørbrad blev afpudset og skåret op, og fyld, i form af friskplukket persille og soltørrede tomater, blev gjort klar:

fyldtmørbrad11maj 008.jpg

Mørbraden blev smurt med et tyndt lag tomat-tapanade - og derudover IKKE yderligere krydderier, idet soltørrede tomater ofte har en kraftig smag - og bacon, som mørbraden omvikles med, ER jo "naturens eget krydderi" - ifølge grill-folket :-)

Herefter blev fyldet lagt på de opskårne mørbrad:

fyldtmørbrad11maj 009.jpg

På et stykke bagepapir, lagde jeg strimler af bacon fra 1½ pakke (til hver mørbrad) ud som en "måtte":

fyldtmørbrad11maj 017.jpg

Den sammenrullede mørbrad lægges på baconmåtten, og herefter er det ingen sag at rulle den stramt sammen:

fyldtmørbrad11maj 018.jpg

fyldtmørbrad11maj 019.jpg

fyldtmørbrad11maj 020.jpg

Sæt for en sikkerheds skyld et par kødnåle i kødstykkerne, der nu er klar til at komme på grillen.

Her er de efter 10 minutter på indirekte varme, små 200 grader:

fyldtmørbrad11maj 042.jpg

Bacon begynder så fint at tage farve:

fyldtmørbrad11maj 043.jpg

Her er der gået en lille halv time - det er IKKE nødvendigt at vende kødstykkerne under grillningen:

fyldtmørbrad11maj 044.jpg

Og efter ca. 50 minutter, tog jeg kødstykkerne ind, så de kunne nå at trække, inden udskæring - og mens vi spiste fiskeforretten:

fyldtmørbrad11maj 048.jpg

Til mørbraden blev serveret en let salat, samt små, nye kartofler MED skræl, jeg havde forkort og herefter kommet i en foliebakke med oliemargarine og krydderier, og så på grillen med dem. OG en Knorr Krydder-bearnaise.

fyldtmørbrad11maj 053.jpg

fyldtmørbrad11maj 054.jpg

fyldtmørbrad11maj 056.jpg

Nå, men altså - indtil nu var planerne om en let tirsdagsmenu jo allerede skredet gevaldigt, så hvorfor ikke også få dessert, nu vi var igang?

Store, flotte italienske jordbær for en flad ti'er pr. bakke - hvem kan dog sige nej til dem?

fyldtmørbrad11maj 024.jpg

Ja, MIN mave gjorde nu altså, selvom de ser indbydende ud - jeg kunne ikke klemme mere ned:

fyldtmørbrad11maj 035.jpg

Men som sagt: tirsdag og hundetræning. Og hundefolket er altid i "kageforlegenhed", så hvad var mere nærliggende, end at kyle nogle hjemmebRagte Kohberg kanelsnegle i ovnen? Den var jo alligevel ledig, hehe.

fyldtmørbrad11maj 023.jpg

fyldtmørbrad11maj 033.jpg

Nå, men også HER forregnede jeg mig........ for da min mand kom hjem, lige for at vende og hente Balloo, sagde han: "Nørj, her dufter dejligt, men ehm..... en anden har altså kage med idag!" - GODT SÅ!!! Så fik naboen fornøjelse af halvdelen.

Og spørg lige, om en "slukøret" gemal kom hjem fra hundetræning med besked fra kammeraterne: "Det gør du aldrig igen, undlader at tage Trine's kager med" (Tror, de havde fået citronhalvmåne, hehehe).

Nå, men det blev jo en skrækkelig omgang "mundl¤rt" - vil bare sige, at de dersens grillfisk er rigtigt gode :-)

God dag fra et gråt Århus.

/Trine


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

michael grosen | Svar 09.06.2014 00.02

Det smagte skidegodt og hvor ser det skide godt ud selv om jeg skulle til hundetræning kh MG

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 15:37

Nej hvor er det HELE LÆKKERT 😋

...
26.07 | 02:12

😍😍😍😍😍💋

...
01.03 | 20:32

Vildt gode opskrifter

...
16.11 | 19:41

Hej Klaus. Mange tak for din venlige kommentar Jeg har lagt en del opslag ind på FaceBook https://www.facebook.com/trine.h.grosen
God aften - hilsen Trine

...
Du kan lide denne side